۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰

آمريكا سپاه قدس و سه مقام سوري را به دليل سركوب معترضان تحريم كرد


دولت باراك اوباما، سه نفر از مقام‌هاي بلندپايه سوري و  همچنين نيروي قدس  سپاه پاسداران را به دليل «نقش داشتن» درسركوب اعتراض‌هاي اخير سوريه هدف تحريم خود قرار داده است.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس دولت آمريكا به موجب اين تحريم‌ها هرگونه دارايي اين سه مقام سوري در آمريكا را كه دوتن از آنها از خويشاوندان بشار اسد هستند، توقيف خواهد كرد.
به موجب اين تحريم‌ها دارايي‌هاي احتمالي سپاه قدس سپاه پاسداران نيز در حوزه قضايي آمريكا توقيف خواهد شد و شهروندان آمريكايي نيز از هرگونه دادوستد با افراد و دستگاه‌هاي تحريم شده منع خواهند شد.

باراك اوباما روز جمعه مجوز اين تحريم‌ها را به خاطر سركوب معترضان سوري در طول دو ماه گذشته صادر كرده است.
به گفته فعالان سياسي و حقوق بشري سوري، در اعتراض‌هاي هفته‌هاي اخير در اين كشور بيش از ۴۵۰ نفر به دست نيروهاي حكومتي كشته شده‌اند.
درهمين زمينه كاخ سفيد اعلام كرد اين تحريم‌ها ماهر اسد، برادر بشار اسد را هدف قرار داده است؛ ماهر اسد، فرمانده لشگر چهارم زرهي ارتش سوريه است و متهم است كه در سركوب‌هاي شهر درعا نقش مستقيم داشته است.
عاطف نجيب پسرخاله بشار اسد نيز كه رياست «مديريت امنيت سياسي» استان درعا را پيش از اين برعهده داشت، مورد تحريم دولت باراك اوباما قرار گرفته است.
علي مملوك، رئيس سازمان امنيت سوريه، سومين مقام سوري است كه از سوي دولت اوباما تحريم شده است.
در بيانيه‌اي كه واشينگتن صادر كرده آمده است: «ايالات متحده قويا توسل مداوم دولت سوريه به خشونت و ارعاب عليه مردم سوريه را محكوم مي‌كند.»اين بيانيه مي‌افزايد: «ما از رژيم سوريه و حاميانش مي‌خواهيم از اعمال خشونت بيشتر و نقض ساير موارد حقوق بشر عليه شهروندان سوري كه به دنبال بيان آمال سياسي خود هستند، پرهيز كنند.»
خبرگزاري آسوشيتدپرس يادآور مي‌شود از آنجا كه احتمالا اشخاص تحريم‌ شده در ايالات متحده دارايي چشمگيري ندارند، اين تحريم‌ها اثر زيادي ندارد اما به گفته مقام‌هاي آمريكايي چنين اقدامي پيامي براي مردم سوريه از سوي دولت آمريكا است.
آسوشيتدپرس به نقل از مقام‌هاي آمريكايي مي‌افزايد گرچه خود بشار اسد در اين تحريم‌ها نيست، اما اگر سركوب ادامه پيدا كند، دور بعدي تحريم مي‌تواند شخص وي را نيز مورد هدف قرار دهد.
در اقدامي مشابه وزارت بازرگاني ايالات متحده نيز اعلام كرد، مجوز صادرات قطعاتي را كه در هواپيماهاي تشريفاتي مقام‌هاي سوري استفاده مي‌شود، لغو كرده است.
سوريه از پيش به خاطر «حمايت از تروريسم» در فهرست تحريم‌هاي وزارت خارجه آمريكا بوده است؛ با اين حال تحريم‌هاي جديد افراد حقيقي را هدف قرار داده است.
خبرگزاري آسوشيتدپرس به نقل از مقام‌هاي آمريكايي گزارش داده است كه تحريم‌هاي سپاه پاسداران نيز گسترش يافته است  چراكه واشينگتن معتقد است، سپاه پاسداران به مقام‌هاي سوري براي سركوب معترضان كمك كرده است.
روز جمعه هزاران معترض سوري در سراسر كشور دست به تظاهرات زدند و گزارش‌ها حاكي است كه بيش از ۴۰ نفر در اين روز كشته شده‌اند كه ۱۵ نفر آنها در شهر درعا بوده است.
همزمان با ادامه ناآرامي‌ها در سوريه،  شوراي حقوق بشر سازمان ملل،  باصدور قطعنامه‌اي اعمال خشونت عليه معترضان سوري را محكوم كرد.
اين قطعنامه كه به ابتكار آمريكا تنظيم شده، از رئيس شوراي حقوق بشر سازمان ملل مي‌خواهد يك كميته تحقيق براي بررسي اوضاع سوريه به اين كشور اعزام كند.
اين قطعنامه همچنين «به صراحت توسل مقام‌هاي سوري به خشونت مرگبار عليه معترضان آرام را محكوم مي‌كند .... و از دولت سوريه مي‌خواهد بي‌درنگ به هرگونه نقض حقوق بشر پايان دهد.»
اين قطعنامه از «كميسر عالي حقوق بشر سوريه مي‌خواهد بي‌درنگ هياتي را به جمهوري عربي سوريه اعزام كرده تا درباره همه گزارش‌هاي منتشر شده درباره نقض قانون بين‌المللي حقوق بشر تحقيق كند.»
از ميان ۴۷ عضو شوراي حقوق بشر سازمان ملل، ۲۶ عضو راي مثبت، ۹ عضو راي منفي و ۷ عضو هم به اين قطعنامه راي ممتنع داده‌اند.

۹ اردیبهشت ۱۳۹۰

فاطمه کروبی: توسل به اراذل و اوباش کاری ساده برای حکومت های دیکتاتوری است



سحام نیوز: فاطمه کروبی عصر دیروز بعد از انجام بخشی از امور درمانی خود، به حبس خانگی بازگشت. پیش از بازگشت خانم کروبی فرصتی کوتاه برای سحام نیوز  بدست آمد تا با ایشان در ارتباط با شرایط و مشکلات 71 روز حبس و وضعیت آقای کروبی  مصاحبه ای کوتاه داشته باشیم
.در این مصاحبه فاطمه کروبی ابتدا به تجمع 6 شب  متوالی عده ای از اراذل و اوباش حکومتی بعد از راهپیمایی 25 بهمن ماه که در سایه حمایت های نیروهای امنیتی و نظامی به فحاشی، سلب آسایش از همسایگان در نیمه های شب، سرقت اموال نظیر دوربین های مدار بسته، تخریب منزل و نهایتا انداختن نارنجک های صوتی به منزل پرداختند. ایشان با اظهار تاسف از توسل به اوباش به جای قبول بار مسئوولیت، تحلیل برخی از مقامات امنیتی که این جماعت اوباش را  مردم خودجوش می نامند را به سخره گرفتند و تصریح کردند: « توسل به اراذل و اوباش کاری ساده برای حکومت های دیکتاتوری است و امروز می بینیم که در کشور های دیگر منطقه نیز اعمال می شود اما فراموش نکنیم  که لکه ننگ آن برای حاکمیت باقی خواهد ماند».
همسر مهدی کروبی همچنین در ادامه تاکید کردند: «آنان که در این ظلم ها نقش دارند و یا با سکوت خود زمینه میدان گیری این جماعت را  فراهم می کنند بدانند این امر گزینشی نخواهد بود و دیر یا زود دامن آن را خواهد گرفت».
در ادامه این مصاحبه از خانم کروبی درباره شرایط حبس و بازداشت پرسیدیم. در پاسخ ایشان اظهار نمودند: « تا پیش از عید شرایط بسیار سخت و و برخوردها خشن بود و اساسا من و همسرم از حقوق اولیه یک زندانی انفرادی هم برخوردار نبودیم. اما در سال جدید رویکرد دیگری حاکم شد و اوضاع حبس من و همسرم کمی بهتر گردید».
فاطمه کروبی تصریح کرد:«واژه حصر که در بیرون رایج است درست نیست زیرا ماموران امنیتی نه تنها تمام مجتمع مسکونی را تصرف کرده اند بلکه حتی آپارتمان مسکونی ما را نیز در اختیار دارند» .
ایشان تاکید کردند: « من حقوق رایج یک زندانی نظیر حق هواخوری روزانه و یا دسترسی به تلفن؛ حتی برای یکبار هم در 71 روز گذشته نداشته ام. در این باب سخن بسیار است که ان شاالله در آینده به آن خواهم پرداخت ».
در ارتباط با وضعیت آقای کروبی ایشان تصریح کردند: «روحیه آقای کروبی بحمد لله بسیار خوب است و همانطور که بارها خود گفته اند به مسیر خود در جهت اصلاح انحراف بوجود آمده در انقلاب و دفاع از حقوق مردم ایمان دارند و در این راه آماده پرداخت هر هزینه ای هستند».
خانم کروبی در پایان از محبت بی دریغ و حمایت های مردم شریف ایران در داخل و خارج از کشور  نسبت به  وی و آقایان کروبی، موسوی و خانم رهنورد  تشکر و سپاسگذاری کرد. ایشان همچنین از همسایگان که بواسطه حضور اراذل و اوباش مجبور به شنیدن عربده کشی و الفاظ کثیف و زشت در نیمه های شب  شدند، عذر خواهی و اظهار امیدواری کرد که در آینده نزدیک به جای مزدور پروری به محرومین و دردمندان  رسیدگی شود.

جانشين نماينده ولی‌فقيه در سپاه: امروز مشايی رييس جمهور اصلی است


رادیو فردا : در ادامه واکنش‌ها به اختلافات محمود احمدی‌نژاد و رهبر جمهوری اسلامی بر سر استعفای وزير اطلاعات، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور، جانشين نماينده ولی فقيه در سپاه پاسداران گفته است: «امروز مشايی رييس جمهور اصلی است.»

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، مجتبی ذالنور که در«بزرگ طلايه‌داران فرهنگ و ايثار و شهادت در حسينيه امام مشهد» صحبت می‌کرد، در پاسخ به پرسشی در خصوص «دليل استمرار ارتباط آقای احمدی‌نژاد با اسفنديار رحيم مشايی»، گفته است: «آقای احمدی‌نژاد دست به طناب پوسيده‌ آقای مشايی دارد، ايشان ارادت ويژه‌ای به آقای مشايی دارند و گفته‌اند "مشايی قله است" يا در جای ديگر گفته‌اند "در مسائلی که فکر ما از درک آن عاجز است، مشايی آن را درک می‌کند".»
جانشين نماينده ولی فقيه در سپاه پاسداران اضافه کرده است :« اين آدم‌ها در عمق وجودشان سرسوزنی به ولايت و روحانيت اعتقاد ندارند، آنها اسلام بدون آخوند القا می‌کنند، امروز مشايی رييس جمهور اصلی است. دخالت در وزارتخانه‌های مختلف و نيز تقابل متکی و مشايی باعث برکناری متکی شد؛ همچنين مسائل‌ پيش آمده در وزارت اطلاعات و نمونه‌های ديگر حاکی از دخالت‌های مشايی دارد.»
اقدام آيت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در ابقای حيدر مصلحی، وزير اطلاعات، به رغم پذيرش استعفای او به وسيله محمود احمدی‌نژاد، موجی از حمايت‌های گروه‌های اصولگرا را در پی داشته است. اين در حالی است که آقای احمدی‌نژاد از زمان صدور حکم رهبر جمهوری اسلامی خطاب به حيدر مصلحی در هيچ يک از نشست‌های رسمی دولت حاضر نشده است.
گزارش ها حاکی است که محمود احمدی نژاد پس از بازگشت از سفر استانی به کردستان در ديگر جلسات از جمله شورای انقلاب فرهنگی شرکت نکرده است و همچنين آخرين خبر مربوط به وی در سايت رسمی نهاد رياست جمهوری به ۳۱ فروردين همزمان با سفر استانی‌اش به کردستان بر می‌گردد.
در اين مدت اصولگرايان بيشتر حملات خود را متوجه اسفنديار رحيم مشايی، رييس دفتر محمود احمد نژاد، متمرکز کرده‌اند . رسانه‌های اصولگرايان، پيشتر از اسفنديار رحيم مشايی به عنوان جريان «منحرف» در دولت محمود احمدی‌نژاد ياد می‌کردند، اما طی روزهای اخير برخی از حاميان رهبر جمهوری اسلامی ايران اين عنوان را آشکارا به کليت طرفداران دولت بسط داده می‌شود.
در اين ميان حملات رسانه‌های و شخصيت‌های حامی رهبر جمهوری اسلامی به چهره‌های شاخص دولت افزايش يافته است و همچنين روحانيان نزديک به آيت‌الله خامنه‌ای و فرماندهان سپاه نسبت به شکل‌گيری جريان جديد هشدار داده‌اند و در سخنان حاميان رهبر نام ابوالحسن بنی‌صدر و اختلافات وی با آيت‌الله خمينی که به برکناری وی انجاميد تکرار می‌شود.
جريان انحرافی در دولت احمدی نژاد
مجتبی در ذوالنور در ادامه با اشاره به اين که «يک جريان انحرافی در دولت فعال است»، گفته است: «اين جريان چون فکر می‌کند آمريکا باعث اصلی تحولات منطقه است، می‌گويد پس نبايد با حکام عرب ارتباط را از دست بدهيم که اين‌ها کج فهمی کامل است، همچنين سی دی ظهور نزديک است که از طرافيان آقای احمدی نژاد و مشايی تهيه شده است نمونه ديگری است که همه اين شرها از وجود آقای مشايی نشات می‌گيرد.»
جانشين نماينده ولی فقيه در سپاه در ادامه ابراز اميدواری کرده است که «انحرافات به وجود آمده نيز با هوش و ذکاوت آقای رييس‌جمهور بر طرف» شود

فیلم / نیروهای مسلح سوریه بسوی مردم آتش گشودند، امروز 9 اریبهشت


سخی ریگی را آزاد کنید

استمان حزب مردم بلوچستان 


این فعال سیاسی و وبلاگ نویس بلوچ گرداننده وبلاگ " بلوچستان سرافراز" می باشد که در جریان انتخابات سال88 یکی از فعالین ستاد میرحسین موسوی بود.
.آیا سخی ریگی را می شناسید؟ حتما تاکنون اسمش به گوشتان نخورده است. او نیز یکی از زندانی های بعد از انتخابات سال 88 می باشد. این فعال سیاسی و وبلاگ نویس بلوچ گرداننده وبلاگ " بلوچستان سرافراز" می باشد که در جریان انتخابات سال88 یکی از فعالین ستاد میرحسین موسوی بود.
در روز 28 خرداد 88 در خیابان دانشگاه زاهدان در حالی که به همراه همسر و دخترانش سوار اتومبیل شخصی خود بود˓ عده ای جلویش را می گیرند و او را با خود میبرند. بعد از پیگیری های خانواده اش معلوم می شود که ماموران اطلاعات او را برده اند. سخی 7 ماه را در زندان اطلاعات میگذراند. تا اینکه به جرم تبلیغ علیه نظام به 20 سال زندان محکوم و 3ماه پیش از زندان زاهدان به زندان کارون اهواز منتقل گردید. اخبار رسیده حکایت از این دارد که او در زندان تحت شرایط بسیار دشواری قرار دارد. سخی 31ساله دانشجوی رشته نرم افزار دانشگاه علمی کاربردی است که دو ترم به پایان درسش مانده بود. ایا این عدالت است که تنها به دلیل نوشتن چند خط در یک وبلاگ ˓رضوانه دختر 9 ساله سخی را از پدرش جدا کرد؟ آیا باید دو دختر سخی کودکی را بدون حضور پدر سپری کنند و پدر را هنگامی که 50 سال را رد کرده است و جوانیش در زندان به هدر رفته است ˓ ببینند؟ این چه عدالتی است؟ آیا این ظلم به سخی و دخترانش و همسرش نیست؟
استمان حزب مردم بلوچستان 

تحصن دانشجویان دانشگاه سوره: دانشگاه پادگان نیست + فیلم


امدادخبر: صدها نفر از دانشجویان دانشگاه سوره تهران، در اعتراض به فضای امنیتی و پادگانی دانشگاه، صبح روز چهارشنبه هفتم اردیبهشت‌ماه، دست به تحصن و تجمع اعتراضی زدند.
به گزارش بامدادخبر، این دانشجویان با اعتراض به عملکرد حراست دانشگاه سوره در اعمال فشار بر دانشجویان به ویژه در زمینه‌ی نوع پوشش آنها، خواستار مجوز تشکیل شورای صنفی مستقل دانشجویان برای پیگیری «حضور انسانی و قانونی» خود شدند.

در این تجمع یکی از دانشجویان به نمایندگی از متحصنین نامه‌ای را خطاب به ریاست دانشگاه قرائت کرد که در بخشی از آن آمده است: «دانشگاه پادگان نیست که ساز و کارهای نظامی بر آن حکم‌فرما باشد؛ عده‌ای هم‌چون فرماندهان نظامی هر روز ما را چک می‌کنند که مبادا میل و سلیقه‌‌ای خلاف آنچه می‌پسندند در لباس‌های‌مان، رفتارمان و گفتارمان ببینند.»
گفتنی است این تجمع یک روز پس از تجمع دانشجویان دانشگاه پلی‌تکنیک در اعتراض به محدودیت‌های جدید، وضعیت نامناسب غذا و عملکرد نامناسب مدیریت دانشگاه صورت گرفته است.

 

گزارش ها از درگیری میان رده های مختلف ارتش سوریه


صدای آمریکا : شاهدان و گروه های حقوق بشری می گویند واحد های ارتش سوریه با یکدیگر در شهر محاصره شده درعا درگیر شده اند.این درگیری ها گفته می شود بر سر دستور بشار اسد، رییس جمهوری سوریه است که دستور شلیک به معترضان دموکراسی خواه را صادر کرده است.

 چندین گزارش مختلف حاکی از آن است که درگیری میان سربازان در درعا، از روز دوشنبه درجریان بوده است، زمانی که برخی از سربازان از شلیک به غیرنظامیان خودداری کردند.
 خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک سخنگوی اپوزسیون گفت گردان های لشگر پنجم، از مردم محافظت می کردند و پس از اینکه مورد حمله گردان چهارم قرار گرفتند، در پاسخ به آنها شلیک کردند.
 واحد چهارم مکانیزه ارتش، بخش زبده ارتش سوریه، تحت فرماندهی ماهر اسد، برادر رییس جمهوری سوریه است.
 ارتش سوریه با صدور بیانیه ای، تفرقه میان واحد های خود را تکذیب کرد.
 در همین حال، گروه ممنوع شده اخوان المسلمین سوریه، در بیانیه ای به خبرگزاری رویترز، از شهروندان سوریه خواسته است در روز جمعه به خیابان ها بیایند و به مردم شهر درعا کمک کنند.
 این بیانیه، اولین فراخوان مستقیم اخوان المسلمین برای انجام اعتراض در سوریه از زمان آغاز راه پیمایی های دموکراسی خواهان علیه بشار اسد به شمار می رود.
 اعتراضات علیه بشار اسد، شش هفته پیش آغاز شد.
 گروه اخوان المسلمین سوریه چندین دهه در این کشور عربی به طرز شدیدی سرکوب شده است.
 

۷ اردیبهشت ۱۳۹۰

علم‌الهدی: مسئولیت کسی که تابع رهبری نباشد نامشروع است


احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد، در مصاحبه خبرگزاری فارس: "چنانچه تبعیت از ولی فقیه از سوی کارگزاران کشور وجود نداشته باشد، حکومت آنها نامشروع است، حتی اگر تمام مردم به او رأی داده باشند"
.
او گفت که آرای مردم در انتخابات مانند "عددهای صفر" هستند که که تنها زمانی معنا پیدا می کنند که تنفیذ ولی فقیه به آنها مشروعیت بدهد.
ناظران، اظهارات آقای علم الهدی را هشداری کم سابقه به محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران تلقی می کنند که گفته می شود در مقابل پذیرش دستور آیت الله خامنه ای برای بازگشت حیدر مصلحی به وزارت اطلاعات مقاومت می کند.














ششمین روز «تحصن» "رئیس دولت" دهم مذاکرات خامنه‌ای و احمدی‌نژاد شک



دیگربان  : علی خامنه‌ای شروط سه‌گانه احمدی‌نژاد را نپذیرفت و رئیس دولت دهم نیز در واکنش به این مخالفت٬ از حضور در جلسات هیات دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی خودداری کرد.


آن‌طور که گفته شده٬ احمدی‌نژاد شرط کرده در صورت معاونت اولی رحیم‌مشایی و برکناری حیدر مصلحی و سعید جلیلی حاضر به بازگشت است؛ شروطی که به نظر می‌رسد با مخالفت خامنه‌ای مواجه شده است.

احمدی‌نژاد در اعتراض به ابقای حیدر مصلحی در وزارت اطلاعات از سوی رهبر جمهوری اسلامی، شش روز است که در نهاد ریاست جمهوری حاضر نمی‌شود.
ادامه غیبت احمدی‌نژاد در جلسات دولت و نهاد ریاست جمهوری نشانه‌ روشنی از شکست مذاکرات دو روز گذشته وی با رهبر جمهوری اسلامی است.
محافظه‌کاران نزدیک به خامنه‌ای برای بازگشت احمدی‌نژاد به کار و قبول حکم رهبری٬ از سیاست تهدید و ترغیب بهره می‌برند.
گروهی از نمایندگان در پی جمع‌آوری امضا برای طرح سئوال از احمدی‌نژاد هستند (تهدید) و گروهی دیگر همچونخوشوقت٬ آقاتهرانی و خزعلی تلاش می‌کنند در پس پرده رئیس دولت دهم را راضی به بازگشت کنند.
گروهی دیگر از نمایندگان نیز نامه‌ای در دست تهیه دارند که گفته می‌شود در این نامه توصیه‌هایی به احمدی‌نژاد شده است.
شب گذشته هم ۱۰ وزیر کابینه نیز با احمدی‌نژاد دیدار داشته‌اند که از محتوای این دیدار اطلاعی در دست نیست.
رسانه‌های نزدیک به احمدی‌نژاد گزارش کرده‌اند که رئیس دولت دهم بزودی از طریق تلویزیون با مردم سخن خواهد گفت.

*سوال از احمدی‌نژاد با 52 امضا در مجلس کلید خورد *سپاه به رسانه‌ها تذکر داد



سوال از احمدی‌نژاد با 52 امضا در مجلس کلید خورد
آفتاب: نماینده خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی از جمع‌آوری 52 امضا برای طرح سوال از محمود احمدی‌نژاد خبر داد.
به گزارش آفتاب، محمد جواد ابطحی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در گفت‌وگو با خبرآنلاین در پاسخ به این سوال که شایع شده با توجه به اتفاقات رخ داده بعد از موضوع تغییر وزیر اطلاعات احتمال استیضاح احمدی‌نژاد وجود دارد، گفت: استیضاح منتفی است اما آقای مطهری قصد سوال از رئیس‌جمهور را دارد و تاکنون 52 امضا هم جمع‌آوری کرده است.

سپاه به رسانه‌ها تذکر داد
فارس: مسوول روابط عمومي و انتشارات سپاه پاسداران انقلاب اسلامي از رسانه‌ها درخواست كرد عناوين سازماني فرماندهان و مسئولين سپاه و بسيج را به درستي مورد استفاده قرار دهند.
به گزارش روابط عمومي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي سردار رمضان شريف در خصوص علت استفاده از عناوين متفاوت براي جايگاه حقوقي فرماندهان و مسئولين سپاه توسط رسانه‌‌ها گفت: عناوين سازماني و حقوقي فرماندهان و مسئولين سپاه بر اساس ابلاغيه‌هاي موجود كاملاً مشخص است و اين كار رسانه‌ها به گونه‌اي سهوي صورت مي‌پذيرد.
وي افزود: بعنوان نمونه برخي از رسانه‌ها عناويني چون نماينده مقام معظم رهبري در سپاه، فرمانده نيروي هوايي و يا فرمانده كل بسيج را در تنظيم اخبار و گزارشات مربوط به اين افراد مورد استفاده قرار مي‌دهند در حالي كه عناوين دقيق سازماني مربوط به مسئولين مذكور نماينده ولي فقيه در سپاه، فرمانده نيروي هوافضاي سپاه و رئيس سازمان بسيج مستضعفين است.
مسئول روابط عمومي و انتشارات سپاه بكارگيري عنوان نماينده ولي فقيه براي مسئولين نمايندگي ولي فقيه در نيروها و سپاه استاني را نيز اشتباه قلمداد كرد و بكارگيري عنوان مسئول نمايندگي ولي فقيه براي آنان را صحيح دانست.












فبلم (صدا) / مصاحبه جعفر شجونی که بالکل انجام آنرا تکذیب کرده بود! شجونی : سرنوشت بنی صدر و منتظری در انتظار احمدی نژاد

غیبت احمدی نژاد در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی احمدی‌نژاد: توطئه‌هایی علیه من وجود دارد

دیگربان digarban : محمود احمدی‌نژاد در ادامه پنجمین روز از «تحصن» خود٬ از شرکت در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی خودداری کرد و آن‌طور که گفته می‌شود وی اعلام کرده توطئه‌هایی علیه دولت در جریان است.

جلسه شورای انقلاب فرهنگی روز گذشته (ششم اردیبهشت) در غیاب احمدی‌نژاد و به ریاست علی لاریجانی برگزار شد.
احمدی‌نژاد سال گذشته نیز در جریان اختلاف با علی خامنه‌ای بر سر اساسنامه دانشگاه آزاد بیش از دو ماه از شرکت در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی خودداری کرده بود.
تازه‌ترین اختلاف احمدی‌نژاد با خامنه‌ای بر سر وزارت حیدر مصلحی است که این اختلاف منجر به قهر رئیس دولت دهم و خانه‌نشینی وی شده است.
آن‌طور که گزارش شده است٬ احمدی‌نژاد اعلام کرده در صورتی که رحیم‌مشایی معاون اول شود و حیدر مصلحی و سعید جلیلی از وزارت اطلاعات و شورای عالی امنیتی ملی برکنار شوند٬ حاضر به بازگشت است.
یک نماینده محافظه‌کار که نامش فاش نشده نیز به خبرگزاری برنا گفته احمدی‌نژاد در دیداری که روز یکشنبه با گروهی از نمایندگان داشته از وجود برخی توطئه‌ها علیه خود خبر داده است.
به گفته این نماینده مجلس٬ احمدی‌نژاد اعلام کرده که رهبر جمهوری اسلامی را در جریان این توطئه‌ها قرار خواهد داد.
احمدی‌نژاد عصر روز دوشنبه با خامنه‌ای جلسه‌ای خصوصی داشت که تاکنون جزئیات این دیدار منتشر نشده است.


آخوند محمدتقی رهبر : بحرین یک روستاست! / آل سعود فرقی با آل یهود ندارد




آرمان ایران : رییس فراکسیون روحانیون مجلس خواستار توقف سفر حج عمره شد و تاکید کرد: «علما باید بازنگری در بحث زیارت زائرین داشته باشند چرا که ریختن پول مردم به جیب آل سعود حرام است و برای انجام یک کار مستحب نباید کار حرام انجام داد.»
 به گزارش آرمان ایران "محمدتقی رهبر" در حاشیه جلسه علنی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران از علما خواستار دستور توقف حج عمره شد و گفت: نیازی به انجام حج عمره و ریختن پول مردم در جیب آل سعود نیست.

نماینده اصفهان در مجلس با بیان اینکه آل سعود فرقی با آل یهود ندارد، تاکید کرد: «آل سعود قاتل است و با رفتن مردم ما به حج عمره پول مردم در جیب آنها می رود و آنها با این پول سلاح می خرند و مردم مسلمان را می کشند.»
عضو کمیسیون قضایی مجلس اظهار داشت: «بحرین در حد یک روستاست و ما نیازی به ارتباط سیاسی با این کشور مرتجع و آدمکش نداریم.»
این اظهار نظر نماینده مجلس بسیار عجیب است که کشوری ولو کوچک را به صرف جمعیت کم و یا اندازه اش بی اهمیت جلوه می دهد، آیا اگر مردم مظلوم این کشور پیروز شده و با ما رابطه حسنه برقرار نمودند باز هم ایشان خواهد گفت این کشور یک روستاست! وآیا بورکینافاسو و جیبوتی و کشورهای میکروسکوپی که دائما رفت و آمد کشورمان به آن کشورهاست کشورهای بزرگ و بسیار ارزشمندی هستند؟

وی سفر حج عمره دانشجویان و نمایندگان را یک کار کلیشه‌ای دانست و گفت: «در حال حاضر ما در شرایط استثنایی قرار داریم و باید بودجه سفرهای حج عمره را متوقف کنیم چرا که این سفر مستحب است.»
وی تاکید کرد:« علما باید بازنگری در بحث زیارت زائرین داشته باشند چرا که ریختن پول مردم به جیب آل سعود حرام است و برای انجام یک کار مستحب نباید کار حرام انجام داد.»

در اینکه نباید در این موقعیت عربستان را تقویت نمود تردیدی نیست اما آیا هر کسی می تواند حکم حرام بودن عمل مستحب موکدی را از خود صادر نماید؟ و آیا حاجیان ما و سایر کشورها هم اینک در عربستان در حال انجام عمل حرام می باشند؟
آقای رهبر نماینده مجلس شورای اسلامی هستند و نه مرجع تقلید مردم، آیا ایشان اگر با جمله دیگری این سخنان خود را بیان می نمود نتیجه بهتری نمی گرفت؟ او می توانست بگوید ایران برخورد خشونت بار ب مردم مظلوم بحرین را بشدت محکوم نموده و به حاکمان این کشور توصیه می کند خواست منطقی مردمشان را که انتخابات آزاد و سهیم شدن در سرنوشتشان است را به رسمیت بشناسند.
او می توانست به عربستان نیز یادآوری کند بعنوان کشوری که میزبان هر ساله میلیون ها مسلمان است از دخالت در امور سایر کشورها دست بردارد تا مردم ایران و بحرین تصور نکنند حاکمان این کشور با حاکمانی که خواست مردم بی اهمیتند همدستند؟
و آیا قاتل و خونخوار و آل یهود نامیدن عربستان و کوچک و روستا و بی اهمیت خواندن بحریم مشکلی را برای مردم بحرین و یا مردم کشورمان حل می کند؟

۶ اردیبهشت ۱۳۹۰

نویسنده رجانیوز (حامی دولت) سه شرط احمدی‌نژاد برای بازگشت به کار: معاونت اولی مشایی و برکناری مصلحی و جلیلی


نویسنده رجانیوز (حامی دولت)
سه شرط احمدی‌نژاد برای بازگشت به کار: معاونت اولی مشایی و برکناری مصلحی و جلیلی


دیگربان  : محمود احمدی‌نژاد بازگشت خود به نهاد ریاست جمهوری را مشروط به انتصاب رحیم‌مشایی به عنوان معاون اول، برکناری وحید جلیلی از شورای عالی امنیت ملی و حیدر مصلحی از وزارت اطلاعات کرده است.
امیرحسین ثابتی از نویسندگان ثابت سایت رجانیوز و از همکاران سازمان اسناد انقلاب اسلامی در یادداشت رمز‌داری که در وبلاگ خود نوشته این ادعا را مطرح کرده است.

وی نوشته که احمدی‌نژاد برای بازگشت به نهاد ریاست جمهوری و شکستن «تحصن» خود سه شرط گذاشته است: «اول اینکه مشایی معاون اول شود، دوم مصلحی وزیر اطلاعات نباشد و سوم سعید جلیلی از شورای عالی امنیت ملی برود.»
محمود احمدی‌نژاد در اعتراض به ابقای حیدر مصلحی از سوی علی خامنه‌ای بیش از چهار روز است که از حضور در نهاد ریاست جمهوری خودداری می‌کند.
گروهی از محافظه‌کاران در دیدار‌های خصوصی از وی خواسته‌اند حکم رهبر جمهوری اسلامی را بپذیرد٬ اما احمدی‌نژاد آن‌طور که این وبلاگ‌نویس نوشته است حاضر به پذیرش این حکم نیست و شروط‌ جدیدی را پیش کشیده است.
دفتر علی خامنه‌ای در روز‌های اخیر بار‌ها رسانه‌هایی که اخبار اختلاف رهبر جمهوری اسلامی و رئیس دولت دهم را مستقیم و غیر مستقیم پوشش داده‌اند را مجبور به حذف گزارش‌های خود کرده‌ است.
سایت الف٬ آزادی‌نیوز و دولت‌یار از جمله سایت‌هایی هستند که در روز‌های اخیر برخی مطالب آن‌ها در خصوص اختلاف خامنه‌ای و احمدی‌نژاد حذف شده است.
آقای خامنه‌ای در روز‌های اخیر بار‌ها به صراحت از مقام‌های جمهوری اسلامی و رسانه‌ها خواسته که اختلاف‌های پشت پرده را برای مردم فاش نکنند.
خواسته‌های خامنه‌ای مبنی بر پنهان کردن اختلاف‌ها در شرایطی مطرح می‌شود که سایت رجا‌نیوز هم روز گذشته (دوشنبه پنجم اردیبهشت) از انتشار عمومی اخبار محرمانه در سایت‌ها انتقاد کرده بود.
این در حالی است که یکی از نویسندگان این سایت در یادداشتی هرچند رمزدار به افشای اخبار طبقه‌بندی شده‌ای پرداخته که تاکنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است.
این وبلاگ‌نویس در یادداشت خود به صراحت نوشته که محمود احمدی‌نژاد «استحاله شده» و در برابر حکم رهبر جمهوری اسلامی ایستاده است.
ثابتی پیش‌بینی کرده که احمدی‌نژاد پس از چند روز قهر به نهاد ریاست جمهوری بازخواهد گشت٬ اما هدف نهایی وی بالا بردن هزینه صدور حکم حکومتی برای خامنه‌ای است.
وی نوشته که «هدف این حرکت دکتر {تحصن} بالا بردن هزینه برای آقاست که در برابر انحرافات بعدی، از حکم حکومتی استفاده نکند.»
امیر حسین ثابتی همچنین درباره انتخابات آینده ریاست جمهوری نوشته است: «می‌توانیم برای انتخابات بعدی گزینه‌ای بهتر از دکتر {احمدی‌نژاد} را بیاوریم. حالا از سعید جلیلی بگیرید تا باقری لنکرانی یا صفار هرندی یا هر کس دیگر که الان شاید حتی اسمش را ندانیم.»
وی خطاب به دوستان خود نوشته که «فراموش نکنیم یک نفر مدل احمدی‌نژاد ۸۴ را باید رو کنیم و به کمتر از آن هم قانع نباشیم.»
******
متن کامل یادداشت رمزدار وبلاگ «دست‌نوشته‌های یک دانشجو»
۱. وضعیت این روزهای دولت، خطرناک‌ترین وضعیت طی ۶ سال اخیر است. دکتر رسما قهر کرده است و خود را خانه نشین کرده است. از بعد از سفر استانی به کردستان یک راست به منزل رفته و به جز دیدار با یک گروه خارجی که از چین به تهران آمده‌اند، هیچ فعالیت رسمی دیگر نداشته و حتی در جلسه هیئت دولت روز یکشنبه نیز حضور نیافته و این جلسه با ریاست مفسد اقتصادی بزرگ (آقای معاون اول) تشکیل شده است.
۲. همه ما این روز‌ها از هم می‌پرسیم که چرا دکتر این کار‌ها را می‌کند؟ همه به نوعی به دنبال جواب هستیم و من هم اینجا می‌نویسم چند خطی را که دیگر دارم ۱۰۰% مطمئن می‌شوم پاسخ سوالات این روزهای همه ماست:
دکتر الان هر چه که هست، دیگر آن احمدی‌نژادی که ما می‌خواهیم و انتظار داشتیم، نیست. بخواهیم یا نخواهیم، خوشمان بیاید یا بدمان بیاید یا هر چیز دیگر، محمود احمدی‌نژاد تغییر کرده است. من به این اعتقادی ندارم که دکتر از ۸۴ در بین ما با شعارهای مختلف و... نفوذ کرد و الان خودش را دارد نشان می‌دهد، بالعکس معتقدم تغییر کرده است و این تغییر آنقدر جدی است که امروز علنا در برابر آقا ایستاده است. حکم آقا برای وزارت مصلحی را بر نمی‌تابد و می‌گوید او وزیر رهبری است، نه رییس جمهور، در جلسات هیئت دولت حاضر نمی‌شود و از همه بد‌تر سه شرط برای بازگشت به دفتر کارش گذاشته است: اول اینکه مشایی معاون اول شود، دوم مصلحی وزیر اطلاعات نباشد. سوم سعید جلیلی از شورای عالی امنیت ملی برود.
دو مورد اول که مشخص است. ایستادن علنی جلوی حکم حکومتی رهبری است. اما مورد سوم هم دست کمی ندارد، چون همه ارادت ویژه آقا به سعید جلیلی را می‌دانیم و از همه بد‌تر اینکه این مورد نیز جزو خواسته‌های دیرین مشایی است. رفتن جلیلی از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی...
نمی‌دانم از کسانی که این مطلب را می‌خوانند، چند نفر برنامه ۴ شنبه هفته قبل دکتر الهام را بودند، آنجایی که گفتیکی از شاهرگ‌های اصلی جریان مشایی، اشراف بر جایگاه‌های اطلاعاتی کشور است. و حالا بهتر می‌شود این پازل را تکمیل کرد: مصلحی باید از اطلاعات برود، جلیلی از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی. یعنی ۲ گلوگاه حساس اطلاعاتی- امنیتی نظام از وجود دو فرد به شدت مورد اعتماد رهبری خالی شود...
۳. این روند تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟ خیلی‌ها می‌گویند دکتر آنقدر در خانه می‌نشیند و به اصطلاح تحصنش را ادامه می‌دهد تا بحران در کشور فراگیر شود، همه بفه‌مند مشکل جدی‌تر از اینهاست که آقا هر روز در صحبت‌هایش بگوید اتفاقی نیفتاده و رسانه‌ها شلوغ نکنند، و بالاخره ضربه اصلی را در این موقعیت به نظام بزنند. اما من معتقدم این اتفاق نخواهد افتاد. برعکس، دکتر بعد چند روز دوباره روند کار خود را شروع می‌کند. حالا به چه بهانه‌ای را خدا می‌داند، اما این روند را ادامه نمی‌دهد چون اگر قرار باشد الان همه پتانسیل جریان انحرافی برای ضربه زدن به نظام و رهبری خرج شود، در واقع همه برگ‌های آن‌ها خواهد سوخت. بلکه هدف این حرکت دکتر نیز بالا بردن هزینه برای آقاست که در برابر انحرافات بعدی، از حکم حکومتی استفاده نکند. یعنی این فضا کاملا شکل بگیرد که استفاده از حکم حکومتی حتی در دولت احمدی‌نژاد نیز برای آقا هزینه دارد و ممکن است یک دفعه رییس جمهور چند روز همه چیز را‌‌ رها کند و در خانه بنشیند! ضمن اینکه همه این‌ها تازه اول کار جریان مشایی است و امیدهای فراوان آن‌ها در انتخابات مجلس نهم است، در ریاست جمهوری یازدهم است، در چالش‌های مقطعی با نهادهای انقلابی مثل شورای نگهبان و سپاه و... است.
فضایی که آن‌ها در چارچوب‌های قانونی و رسمی بیشتر می‌توانند از آن بهره برداری کنند. مثلا کافی است برای مجلس نهم که انتخابات آن در اسفند همین امسال برگزار می‌شود، چند کاندیدای منتسب به‌شان رد صلاحیت شود، آن وقت ببینید چقدر حمله به شورای نگهبان را شروع می‌کنند که این یک نوع دیکتاتوری است و چرا آقای خامنه‌ای مثلا در قبال رد صلاحیت‌ها موضع گیری نمی‌کند؟ (خط تضعیف رهبری و ضربه زدن به نهادهای انقلابی) و ده‌ها مثال دیگر... کما اینکه همین الان هم اگر دقت کنید، می‌توانید تشابه ادبیات این جریان را با جریان ضد انقلاب ببینید. اگر به سایت‌های این جریان نگاهی بیندازید (تا الان بیش از ۲۰ سایت) یکی از کلماتی که به وفور از آن علیه جریان ارزشی و ولایی استفاده می‌کنند واژه «اقتدارگرا» است! این دقیقا‌‌ همان ادبیات ضد انقلاب است. از تاج‌زاده که الان در زندان است بگیرید تا سایت‌های فیل‌تر شده کنونی ضد انقلاب و این تشابهات اتفاقی نیست.
یا مثلا روزنامه ۷ صبح که تا الان ۲ شماره‌اش در آمده و منبع مالی آن نیز کاملا غیر شفاف است، سردبیرش آرش خوشخو است! از بچه‌های چلچراغ. و این‌ها کمترین نشانه‌هایی است که از تطابق عملکرد و گفتمان جریان انحرافی با جریان ضد انقلاب حکایت دارد.
۴. چه باید کرد؟
به نظرم این روز‌ها سخت‌ترین روزهای بچه حزب اللهی‌ها و حتی آقاست. برای اینکه از یک طرف بهترین گزینه انقلاب طی ۳۰ سال گذشته استحاله شده است و در برابر خودمان ایستاده که این خیلی بچه‌ها را سرخورده می‌کند. از طرف دیگر هم جریان‌های موازی اصولگرایی که بار‌ها امتحان خودشان را پس داده‌اند مثل لاریجانی، قالیباف، توکلی، مطهری، زاکانی، رضایی و... سعی دارند تا بگویند اگر ما مخالف احمدی‌نژاد بودیم به این خاطر بود که از اول می‌دانستیم که اینطور می‌شود و...
لذا بچه‌ها باید حواسشان باشد هم سرخورده نشوند و هم به دام این جریان‌های موازی و قلابی هزار بار امتحان پس داده نیفتند. اگر هنوز هم روزهای پر التهاب قبل ۳ تیر ۸۴ را فراموش نکرده باشیم و یادمان باشد خدا چطور نصرتش را شامل حالمان کرد، می‌توانیم برای انتخابات بعدی گزینه‌ای بهتر از دکتر را بیاوریم. حالا از سعید جلیلی بگیرید تا باقری لنکرانی یا صفار هرندی یا هر کس دیگر که الان شاید حتی اسمش را ندانیم! اما فراموش نکنیم یک نفر مدل احمدی‌نژاد ۸۴ را باید رو کنیم و به کمتر از آن هم قانع نباشیم، هر چند انشالله که به خرداد ۹۲ هم نرسیم و قبل از آن شاهد ظهور امام زمان (عج) باشیم، اما در هر صورت تا زمانی که دکتر به ظاهر همه اختلافات با آقا را علنی نکرده است، باید از کلیت دولت دفاع کنیم، حمایت از گفتمان کلی دولت و در عین حال ایستادن محکم در برابر انحرافات...












درگیری سیاسی به پیامک های افشاگر رسید

 
روز آنلاين، فرشته قاضی : ارسال پیامکی به نام وزارت اقتصاد و دارائی برای هزاران تن، که در آن ضمن اشاره به ارتباطات خارجی رییس دفتر احمدی نژاد ادعا شده که رحیم مشائی در بیت رهبر شنود کار گذاشته، جنجال تازه ای در میان اختلافات هواداران ایت الله خامنه ای و احمدی نژاد پدید آورده که توضیح درباره هک شدن سامانه آن وزارت خانه نیز از آن نکاسته است.

روز یکشنبه پیامکی در حجم گسترده از سوی سیستم وزارت اقتصاد و دارایی برای خبرنگاران ارسال شد که حاوی اتهاماتی امنیتی به اسفندیار رحیم مشایی بود. پس از ارسال این پیامک، از وزارتخانه فوق با خبرنگارانی که این پیامک را دریافت کرده بودند تماس گرفته وبه آنها گفته شد پیامک مزبور به صورت اشتباهی ارسال شده است.
در این تماس تلفنی از خبرنگاران خواسته شد به هیچ عنوان درباره این پیامک سخنی به میان نیاورند و آن را پاک کنند؛ در غیر این صورت با آنها برخورد خواهد شد.
همزمان سایت تابناک که دیدگاه های محسن رضایی را منتشر می کند با تایید ارسال پیامک مزبور، مدعی شده: سامانه پیامک تلفن همراه وزارت اقتصاد و دارایی هک شده و به دنبال آن، مخاطبان این وزارتخانه پیامکی سیاسی و ضداقدامات مثبت دولت در زمینه اصلاح امور اقتصادی دریافت کردند. این پیامک که درحجم بالایی ارسال شده حاوی نسبت‌های ناروا و اهانت آمیز به برخی مدیران اجرایی بوده است که با هدف تخریب چهره آنها ارسال شده است.
تاکنون مسئولین وزارت اقتصاد و دارایی در این زمینه سکوت اختیار کرده و هیچ توضیحی نداده اند.
سایت تابناک نیز ساعتی بعد از انتشار این خبر با عنوان "سامانه پیامک وزارت اقتصاد هک شد" این خبر را از خروجی خود برداشت و حذف کرد.
اما برخلاف ادعای تابناک، پیامک مزبور ارتباطی با اقدامات دولت در زمینه امور اقتصادی نداشته و تنها حاوی اتهاماتی سنگین به اسفندیار رحیم مشایی بوده و محمود احمدی نژاد را متهم کرده که در جریان همه فعالیت های مشایی بوده است.
براساس گزارش خبرنگاران "روز" در این پیامک به ارتباطات رحیم مشایی با خارج از کشور و نقش او در قرار دادهای نفتی، نصب دستگاه شنود در بیت رهبری و کشف مدارک امنیتی از دفتر او اشاره شده و آمده است: بهمن ماه گذشته رحیم مشایی در قالب یک هیات تجاری به دوبی سفر کرده و با تعدادی از مقامات امنیتی امریکایی دیدار کرده است.
در این پیامک طولانی همچنین نوشته شده که حفاظت اطلاعات سپاه اسناد و مدارکی به دست آورده که بر اساس آنها به این نتیجه رسیده که مشایی فعالیت های گسترده اقتصادی در خارج از کشور دارد و احمدی نژآد در جریان تمام فعالیت های او است.
براساس این پیامک: "مشایی پشت چند قرارداد نفتی با چین و ونزوئلاست که اطلاعات هیچ کدام از آنها هیچ کجا منتشر نشده است".
در همین پیامک از وجود مدارک بسیاری از پرونده های سری وزارت اطلاعات در دفتر مشایی خبر داده و نوشته است: معاون وزیر اطلاعات اسناد وزارت را در اختیار مشایی گذاشته است.
در بخش دیگری از همین پیامک اشاره شده که روحانیت سنتی دست از حمایت از دولت کشیده است.
یکی از خبرنگاران حوزه این وزارتخانه به "روز" می گوید: ادعای سایت تابناک مبنی بر هک سامانه پیامک وزارت اقتصاد ، کذب و خنده دار است. بخصوص اینکه با همه کسانی که این پیامک برایشان ارسال شده بود از وزارتخانه تماس گرفته و گفته اند اشتباهی این پیامک را ارسال کرده اند و بهتر است آن را دیلیت کرده و سکوت کنیم. اگر هک شده چرا چنین تماسی گرفته شده؟
او می افزاید: بعد هم خود مسئولان وزارت اقتصاد و دارایی ساعتی بعد از ارسال این پیامک، سامانه پیامک وزارتخانه را قطع کردند.
در همین زمینه تابناک در خبری که از خروجی وب سایت خود حذف کرد، به نقل از "تجارت نیوز" نوشته بود: "این اتفاق از بعدازظهر دیروز (یکشنبه) رخ داد و تعجب مخاطبان و کسانی که به صورت روزانه پیامک‌های این وزارتخانه را دریافت می کنند برانگیخته است. هنوز منابع رسمی به این اتفاق واکنشی نشان نداده اند اما سامانه پیامک این وزارتخانه شب گذشته از دور خارج شد و مسوولان وزارتخانه مربوطه بلافاصله دستور قطع موقتی این سامانه را صادر کردند".
این پیامک و برخوردهای بعدی با وزیر اقتصاد و دارایی، نشان از درگیری های شدید دولتی ها بر سر اسفندیار رحیم مشایی دارد.

ترس حکومت از افشای اسناد محرمانه
از تهران گزارش می رسد همزمان با ارسال وسیع پیامک علیه رحیم مشائی، کسانی که اصل اتهام را باور کرده اند بر این باورند که این اواخر انتشار اخباری بر اساس پرونده های محرمانه در رسانه ها گسترش بی سابقه ای گرفته است. ناگفته نماند که از دو دهه پیش درز اخبار وزارت اطلاعات و شنودهایش در ستون های ویژه و بولتن های محرمانه "کار دوم" ماموران امنیتی تلقی شده بود اما در یک نظام بسته با کنترل صورت می گرفت. اینک از روال خارج شده است.
نگرانی از پیامک هائی که از منابع مجهول برای مردم ارسال می شود در زمانی که حکومت با سانسور رسانه ها، فیلتر سایت ها و پارازیت اندازی بر روی شبکه های تلویزیونی خارجی تلاش دارد تا اطلاعات مهار کند نگرانی های وسیعی در میان مدیران ایجاد کرده است. انعکاس آخرین این نگرانی ها در سایت حکومتی رجا نیوز بود که در مطلبی با عنوان "معضلی به نام انتشار اخبار محرمانه نظام در رسانه ها"
نوشته است: پدیده انتشار اخباری با طبقه بندی محرمانه، خیلی محرمانه و بعضا سری در رسانه های کشور خصوصا انتشار این اخبار در قالب شبکه های خبری پیامکی و برخی سایت های اینترنتی که عموما با هدف جلب مخاطب صورت می گیرد د رماههای اخیر سبب شده است که در روند اطلاع رسانی در جامعه به سمت تزریق التهاب های غیر واقعی به افکار عمومی سوق پیدا کند.
براساس نوشته این وب سایت بسیاری از مسئولین امنیتی معتقدند در ماههای اخیر فلسفه طبقه بندی اطلاعات در کشور زیر سئوال رفته است.
رجانیوز نوشته است که اصلاح این آفت که با ورود چهره های امنیتی با دسترسی به اخبار محرمانه به عرصه رسانه رنگ و بوی جدیدی گرفته، نیاز به نظارت جدی نهادهای امنیتی و قضایی ذیربط داشته باشد.
آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز براساس گزارش همین وب سایت در جمع فرماندهان نیروی انتظامی "از این پدیده که در حال تبدیل شدن به یک روال عادی در عرصه اخبار داخلی است" شدیدا انتقاد کرده است.
‎‎افشای اسناد محرمانه طی ماههای گذشته از سوی جناح های مختلف سیاسی در جریان بوده است. صاحبنظران معتقدند این اسناد محرمانه از سوی رقبای سیاسی داخل حکومت برای ضربه زدن به یکدیگر افشا می شود.
پخش فیلم حمله لباس شخصی ها با حمایت نیروی انتظامی به کوی دانشگاه تهران که دو روز بعد از انتخابات مخدوش 22 خرداد 88 صورت گرفته بود از نمونه این اسناد است.
"روز" پیش از این به اسناد محرمانه ای دست یافته بود که از طراحی کودتای انتخاباتی در شورای عالی امنیت ملی خبر میداد.
این اسناد محرمانه همچنین از شنود و متن بازجویی های فعالین سیاسی و مطبوعاتی حکایت میکرد.


آمدند، نشستند و گفتند و رفتند ! / عـبـدالسـتـار دوشــوکـی

سومین سفر دو روزه رئیس جمهور و هیات دولت به استان نسبتا ً ناآرام و بیقرار سیستان و بلوچستان که تحت تدابیر امنیتی بسیار شدیدی صورت گرفته بود، امروز به پایان رسید. سفر سوم هیات دولت و شخص رئیس جمهوری در مقیاس با دو سفر قبلی آنها به استان سیستان و بلوچستان مورد بی مهری و عدم استقبال مشهود مردم بلوچ  قرار گرفت.
مسئولین استان حتی نتوانستند استادیوم ده هزار نفری شهر زاهدان را که حدود هفتصد هزار نفر جمعیت دارد، پـُر کنند. احمدی نژاد در سخنرانی ۵۲ دقیقه ای خود علاوه بر عوامفریبی های مرسوم  و حملات متداول به استکبار جهانی و صهیونیسم عمدتا ً به فواید و برکات نماز پرداخت. یعنی در حقیقت ایشان اصطلاحا ً این همه راه را برای فروش زیره به کرمانی ها آمده بودند. وی فقط در دو دقیقه پایانی سخنرانی خود، بر طبق روال دفعات پیشین وعده های سرخرمنی به مردم سیستان و بلوچستان داد. وعده های نظیر اینکه  سیستان و بلوچستان اولین استان کشور خواهد بود که مشکل بیکاری و مسکن در آن کاملا ً حل خواهد شد. وزیر آموزش و پرورش دولت وی نیز وعده داد تا مشکل مدارس کـپری بلوچستان حل شود. این در حالی است که دولت در اسفند ماه ۱۳۸۸ مراسم  کپرزدایی کامل مدارس را با بوق و کرنا جشن گرفته بود. رئیس جمهوری نیز در جمع "منتخبین" وعده داد که سیستان و بلوچستان را به نمونه ترین استان کشور تبدیل خواهد کرد. البته ایشان توضیح بیشتری مبنی بر اینکه از چه جهات سیستان و بلوچستان نمونه ترین استان کشور خواهد شد، ندادند. چون هم اکنون نیز این استان از زاویه آمار اعدام و سرکوب و از منظر نگاه خشن امنیتی و نظامی و از دیدگاه شکاف عمیق طبقاتی بین مردم بومی و سـُنی مذهب بلوچ و غیربومیان شیعه مذهب طرفدار حکومت و همچنین از لحاظ محرومیت، فقر، تبعیض و تحقیر قومی و مذهبی در بین تمامی استان های کشور نمونه می باشد.
علیرغم حضور کمرنگ مردم و بخصوص مردم بلوچ و اهل سنت در جلسات و مراسم استقبال احمدی نژاد، دستگاههای تبلیغاتی استان نظیر شبکه هامون خبر از اوج ولایتمداری مردم عمدتا ً سـُنی مذهب استان و از حضور کم نظیر وسرنوشت ساز مردم حماسه ساز بمثابه برگ زرینی در تاریخ تابناک استان شهیدپرور می دهند. وعده های ناپایدار  احمدی نژاد مسبوق به سابقه است. ایشان در دو سفر قبلی خود نیز وعده های فراوانی دادند که اکثریت قریب به اتفاق آنها عملی نشدند. در این سفر نیز ۲۲۰ مصوبه جدید به لیست متروکه ۱۷۶ مصوبه دور اول سفر و ۲۵۰ مصوبه دور دوم سفر "پُربرکت ایشان" اضافه شد. این یک حقیقت آشکار است که بیشتر بودجه های اختصاصی برای توسعه و عمران استان بجای فقرزدائی و رفع تبعیض و محرومیت زدائی، صرف پروژه های کلان امنیتی نظامی نظیر قرارگاه های نظامی، حفر خندق و دیوار کشی مرزی توسط سپاه پاسداران می شوند. بعنوان مثال در شرایطی که استان علاوه بر محرومیت شدید در زمینه بهداشتی و درمانی و دارا بودن بالاترین رقم مرگ و میر کودکان در کشور، سپاه پاسداران علاوه بر امکانات فراوان، هشت بیمارستان مجهز اختصاصی در سراسر استان دارد. احمدی نژادی کوچکترین اشاره ای به تبعیضات متعدد موجود در سیستان و بلوچستان نکرد و طبق معمول هر گونه شکوه ای در زمینه عدم تساوی بین شیعه و سـُنی در استان را توطئه استکبار جهانی برای ایجاد اختلاف بین اقوام و مذاهب اسلامی خواند. این در حالی است که ریشه اختلافات را باید در ساختار تبعیض آمیز جمهوری اسلامی و عملکرد رژیم جستجو کرد. به همین دلیل مولانا عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه اهل سنت زاهدان و رهبر بل الفعل اهل سنت ایران، رفع تبعیضات موجود را مهمتر از مصوبات عمران و آبادانی می داند.
مولانا عبدالحمید اسماعیل زهی در خطبه های نماز جمعه خود از وجود تبعیضات قومی و مذهبی در استان شکایت کرد. وی گفت "آن طور که ما هم از اخبار شنیدیم، در جلساتی که هیأت دولت در این سفر داشته است، تصمیماتی در زمینه آبادانی و عمران گرفته شده است، و مسأله عمران و آبادانی استان بسیار خوب است، اما مهمتر از آن اجرای عدالت بین اقوام و مذاهب است". وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: "مشکلاتی که به وجود آمده است، پس از انقلاب به وجود آمده‏ است" و دلیل کدورت ها، اختلافات و مشکلات را اعمال تبعیض و نابرابری توصیف کرد. مولانا عبدالحمید با اشاره به ریشه مشکلات و نهادینه شدن تبعیضات قانونی و فراقانونی  در سیستم جمهوری اسلامی گفت : " رفع این تبعیضات تنها کار دولت نیست و دولت به تنهایی نمی‏ تواند این تبعیضات را برطرف نماید، بلکه بزرگانی که سیاست نظام در اختیار آنها است می‏ توانند این سیاست (تبعیضات) را تغییر دهند، و معتقدیم که رئیس دولت و دیگر وزرا و کسانی که حرف آنها معتبر است و به نظریات آنها توجه می‏ شود، باید بزرگان قوم را متقاعد کنند که سیاست موجود را تغییر دهند حقوق جامعه اهل سنت در این استان و دیگر استانها، و حتی حقوق شیعه و همه ایرانی‏ها مراعات شود".  در سیستان و بلوچستان چهار معضل ریشه ای و بنیادین وجود دارد که عبارتند از (۱): تبعیض و تحقیر شدید قومی و مذهبی بر علیه مردم بلوچ و سـُنی مذهب بلوچستان و همچنین صدها هزار بلوچ در استانهای کرمان و هرمزگان. (۲):محرومیت شدید اقتصادی و شکاف عمیق طبقاتی و مالی بین مردم بومی بلوچ و غیر بومیان. (۳): دکترین نگاه خشن امنیتی ـ نظامی نسبت به مردم بلوچ و اهل سنت.(۴): حذف بلوچ ها و اهل سنت از مشارکت در تصمیم گیری ها، پروسه مدیریت و حتی مشاورت در امور استان. علیرغم مصوبه های متعدد، فقر و محرومیت در استان گسترده تر می شود. پروژه های بزرگ ملی نظیر راه آهن چابهار به مشهد، انسداد فیزیکی مرز، احداث لوله گاز از سلویه به پاکستان از طریق ایرانشهر و حفر معادن و استخراج منابع وسیع زیر زمینی بلوچستان، کمترین سودی برای مردم بلوچ و یا کوچکترین تاثیری بر پروسه فقرزدایی در استان نداشته و نخواهند داشت.
زمانبندی این سفر به استان ِ عمدتا سـُنی مذهب سیستان و بلوچستان را می توان از منظر حوادث و منازعات منطقه ای نیز  مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. بر خلاف سفرهای گذشته هیات دولت که حتی دو تن از محافظان رئیس جمهور توسط جندالله ترور شده بودند، در این سفر هیچگونه حادثه امنیتی و یا "تروریستی" رخ نداد. اینگونه بنظر می رسد که ظاهرا ً توافقات امنیتی بین مقامات ایران و دولت و ارتش پاکستان صورت گرفته است. جندالله نیز اکنون حتی تحت نام "سپاه صحابه" فعالیت چندانی ندارد و بعد از بمبگزاری چابهار، دست به اقدامات دیگری نزده است. از سوی دیگر نیز هیچگونه اعدامی از جانب رژیم در استان در طی چهار ماه اخیر صورت نگرفته است و یا حداقل اعلام نشده است که در نوع خود در سیستان و بلوچستان رکورد محسوب می شود. رقابت های منطقه ای بخصوص در رابطه به خیزش های مردمی در کشورهای عربی، و بویژه  ورود  برخی از واحد های ارتش عربستان سعودی به بحرین، و گسیل نظامیان سـُنی مذهب ارتش پاکستان به آن کشور برای مهار شیعیان در بحرین، و افزایش تنش مذهبی بین ایران که متهم به دخالت در امور بحرین می باشد، و کشورهای عرب همسایه، و مشخصا ً بی اعتنایی متعاقب و معنادار رئیس جمهوری به علمای اهل سنت بلوچ، فاکتورهای هستند که احتمالا ً در تصمیم گیری سفر هیات دولت به بلوچستان در این برهه از زمان تاثیرگذار بوده اند، که در جای خود قابل موشکافی بیشتری می باشند. اما اگر از مردم عادی بلوچ بپرسیم، خواهند گفت که آمدند، نشستند و گفتند و رفتند!
عـبـدالسـتـار دوشــوکـی
دفتر مطالعات بلوچستان ـ لندن
شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۰
Doshoki@gmail.com



۵ اردیبهشت ۱۳۹۰

حق حاکمیت ملى" مردم بلوچ و رابطه آن با "دموکراسى" در ایران رحیم بلوچستانى

حق حاکمیت ملى" مردم بلوچ و رابطه آن با "دموکراسى" در ایران رحیم بلوچستانى
"حاکمیت" حامل "حق" است و ایجاد "حق حاکمیت "موضوع انقلابات در طول تاریخ تکامل بشریت بوده است که چه کسى این حق را دارد٬ کنیسه؟ کلیسا؟ مسجد؟ امپراطور؟ شاه؟ خان؟ سردار؟ بازار؟ مردم ؟ .....لازم است پیش از پرداختن در مورد موضوع بالا و در واقع براى درک بھتر آن به تعریف و پیشینه تاریخى مقوله ھایى که در محاورات سیاسى مان بکار میبریم مختصراً پرداخته شود۰
زیرا که بدون داشتن درک مشابه از مفاھیم و مقوله ھاى بکار گرفته شده، درک نظرات یکدیگر و نھایتاً ھم اندیش و یا دگر اندیش بودن دشوار و غیر منصفانه خواھد بود۰ توجه به دو نکته زیر را نیز لازم میدانم : نکته اول اینکه تمامى پدیده ھا٬ مقوله ھا٬ واژه ھا و مفاھیم سیاسى و اجتماعى ھمچون موجوداتى زنده بر بستر زمان ومکان متولد و در طول تاریخ تکامل جوامع بشری و بنا به ضرورتھاى زمان خویش دستخوش تغییر و تحول گردیده اند و این امر نیزھمچنان ادامه خواھد داشت۔ نکته دیگر اینکه با وجود ھمانندى و یگانگى قانونمندى ھاى طبیعى بر پروسه تحول و تکامل جوامع بشرى بر روى کره زمینبه نظر میرسد که مراحل رشد جوامع اروپائى سیر تکاملى کلاسیکترى داشته و به دلیل وجود اسناد تاریخى معتبر٬ بیشتر مورد تحقیق و تجزیه و تحلیل متفکران و محققان اجتماعى قرار گرفته اند و به ھمین دلیل اغلب الگوھاى اجتماعى مدرن از این سو گرفته شده اند ۔ حق چیست؟ در پروسه زندگى و زنده ماندن که در ابعاد زمان و مکان قابل لمس و مفھوم است، موجودات زنده در نتیجه تلاش و کوشش خود امکاناتى را فراھم میآورند که با بھره ورى و بھره بردارى از آنھا، تداوم حیات متناسب با شرایط زیستى شان ممکن میگردد۰ ماحصل تلاش ھاى "فردى" و یا "جمعى" که مسلماً براى رفع نیازھاى فردى و یا جمعى خواھند بود، حس تعلق و تملک فردى و یا جمعى ویژه اى نسبت به آن دستآورد ایجاد خواھند کرد۰ دستآورد و محصولى که صاحب و یا صاحبان آن از طریق ارزش کار متناسب با زمان خود، شایستگى بھره ورى و بھره بردارى از آن را از آن خود کرده اند به طورى که براى حفظ نظم جارى درآن دوره، رعایت این امر یعنى بھره ورى از آن دستآورد، براى دیگران نیز امرى ضرورى میشود حقوقى که مستقیماً با دخالت "اراده انسانى" حاصل میشوند حقوقى "اکتسابى" و یا "خصوصى" اند مانند حق مالکیت و بھره ورى از شکارى که کرده اى، حق استفاده از مکانى که خود ساخته اى و یا بھره بردارى از درختى که در زمین خود کاشته اى۰ اما حقوقى که براى پاسخ به نیازھاى گروھى و بدون دخالت اراده انسانى که در پروسه اى طولانى از" زمان" و بطور "طبیعى"، آرام و تدریجى حاصل میآیند "حقوق عمومى" ویا "طبیعى" اند که متعلق به ھمه جامعه اند ، مثل حق ھستى و حیات فردى، حق ھستى و حیات گروھى، حق آزادى اندیشه وبیان آن ، حق آموزش کودک به زبان مادرى و۰۰۰ بدین ترتیب میتوان گفت که "حق" امرى اعتبارى است که اعتبارخود را براى مالکش از طریق تأیید و تصویب کنشگران "متقابل" که در محیط زیست مشترک وپیرامون آن موجود ھستند به دست میآورد۰ حاکمیت چیست؟ انسان که در مقابله چالشھا و ناملایمات طبیعى و براى ادامه ھستى در تنازع بقایش چاره اى جز رویکرد "اجتماعى" شدن نداشت محکوم به تنظیم وایجاد قانونمندى در "مناسبات اجتماعى" چه در محیط خانه وکاشانه و آشیانه اش و چه در حوزه ومیدان فعالیت روزانه براى تأمین معاش خود بوده است۔ ھر آنگاه که دو نفر و یا بیشتر در کنار ھم بوده اند، بدون بیان و داشتن تعریفى از آن٬ در تنظیم روابط و مناسبات میان خود٬ ضرورت "اعمال ھژمونى" براى تنظیم و حفظ مناسبات فى ما بین، برایشان امرى ملموس٬ طبیعى و گریز ناپذیر بوده است ۔ لذا، از آنگاه که زندگى انسانھا به شکل جوامع مدنى در آمده است، در آنجا ضرورت و حضور یک "قدرت کنترل کننده" براى برقرارى نظم سیاسى و اجتماعى مورد نیاز زمان خود٬ امرى اجتناب ناپذیر بوده است۔ ھر چقدر که انسان در طول تاریخ تکامل خود زمان مندتر و در حوزه ھاى مختلف زندگى اجتماعى و اقتصادى اش کاملتر و پیچیده تر شده است الزاما نظم سیاسی و اجتماعی و تقسیم کاربا ساختار پیچیده تری مورد نیاز بوده است ۔ "حاکمیت" ، آن نیروئی است که این نظم سیاسی و اجتماعی را سازمان می دهد۔ برای اینکه یک جامعه سیاسی بتواند به حیات خود ادامه دهد ، باید یک منبع و یک قدرت عالیه (upreme authorityS ) سازمان دھنده اى وجود داشته باشدکه منشاء قوانین و اجرا کننده آن باشد۔ نام این قدرت عالی سیاسی یا قدرت فائقه حاکمیت است که هر دوره معینی از تاریخ با نظریه معینی از حاکمیت همراه بوده است ۔ "حاکمیت" حامل "حق" است و ایجاد "حق حاکمیت "موضوع انقلابات در طول تاریخ تکامل بشریت بوده است که چه کسى این حق را دارد٬ کنیسه؟ کلیسا؟ مسجد؟ امپراطور؟ شاه؟ خان؟ سردار؟ بازار؟ مردم ؟ رابطه حاکمیت با سرزمین، مردم و ملت بر خلاف ایده "مردم" که برای توجیه وجود خود نیازمند پرورش زمان نیست ودر هر نقطه ای از زمان و در هر مکانی همواره وجود داشته اند و وجود خواهند داشت، ایده "ملت" ذاتا نیازمند پرورش زمان است و یک پل تاریخی بین نسل های مختلف مردم در یک مکان بر قرار می سازد ، که حامل عناصر" زبان" و" قومیت" و گاها "مذهب" ، و نیز" زندگی مشترک" در طی " زمان" است لئون دوگوی (Leon Duguit ) ، متخصص حقوق عمومی فرانسوی ، در این رابطه می نویسد : " ملت ، دارنده اصلی و منشاء حاکمیت است. ملت یک شخص است و همه صفات یک شخصیت ، از جمله ، وجدان واراده را داراست. شخص ملت، در واقعیت از دولت جداست . ملت ، قبل از دولت وجود دارد و دولت بدون ملت ، وجود خارجی ندارد. ملت می تواند همچنان وجود داشته باشد حتی اگر دولتی وجود نداشته باشد". بر این اساس ، ملت برای بیان وجود خود ، نیازمند تلاش و زمان برای ساختن میراث و خاطرات و سمبل های مشترک خود است و درست در این رابطه است که ما از فرآیند و پروسه " ملت سازی " سخن می گوئیم ، زیرا ملت ، فرزند تاریخی زمان است . ماده سوم از " اعلامیه حقوق انسان ها و شهروندان" انقلاب کبیر اجتماعى فرانسه براین حق حاکمیت ملت تاکید ورزید: " اصل حق هر گونه حاکمیت، اساسا از آن ملت است . هیچ کس و هیچ فردی نمی تواند قدرتی را اعمال کند که از ملت ناشی نگردیده باشد" وجه مشخصه ناسیونالیسم مدرن این بود که ملت ها باید بتوانند از نظر سیاسی ، حق تعیین سرنوشت خود را داشته باشند و "همبستگی ملی" باید تنها معیار تعریف ملیت باشد. بر این اساس ، مشروعیت دولت - ملت تا آنجائی است که خواسته های سیاسی ملت معینی را نمایندگی میکند . بنابر این ، مشروعیت سیاسی دولت نه از مرزهای جغرافیائی ، بلکه از همبستگی ملی ناشی می گردد. مشروعیت دولتھاى حاکم در کشورھاى کثیرالمله اى مثل ایران که فقط حافظ منافع یک ملت است، فقط با زور سرنیزه حاصل میآید زیرا که در اینجا مشروعیتش را نمیتواند از ھمبستگى ملى اى که وجود ندارد به دست آورد۰ مردم در سرزمین زندگى میکنند و حاکمیت ھم در مرزھاى مشخص سرزمینى اعمال میشود مٽلاً پس از ترک خاک ایران و ورود به خاک دبى، با سمبول ھاى متفاوتى که حکایت از سرزمینى دیگر و حاکمیتى متفاوت دارندمواجه میشویم۰ در ایران سمبول ھاى حاکمیت ولى فقیه شیعه دوازده امامى و در دبى سمبول و نشانه ھاى حاکمیت شیوخ عرب آل مکتوم را لمس خواھیم کرد۰ و یا پس از ترک خاک انگلیس و عبور از دریاى مانش وارد خاک فرانسه میشویم ، بلافاصله سمبول ھاى دیگرى مى بینیم که میگوید اینجاحاکمیت کسانى دیگر است٬ ولى باید دید که حامل آن حاکمیت در آنجاھا کیست؟ ٢٠٠ سال پیش حامل حاکمیت در فرانسه لوئى 14، 15 و 16 بودند ولى امروز حامل حاکمیت ملت و مردم فرانسه ھستند۔ "حاکمیت ملى" مردم بلوچ و رابطه آن با "دموکراسى" در ایران با توجه به معادلات جھانى٬ و عصر گلوبالیزاسیون یا عصر جھانى شدن پدیده ھا که با سرعت در حال پیشروى است از سوئى٬ و تاریخ گذشته مشترک ساکنان فلات ایران از سوى دیگر، سرنوشت ملل ساکن ایران ھم اکنون آنچنان بھم گره خورده که آزادى یکى بدون آزادى دیگران ممکن نیست۰ حاکمیت طولانى و تاریخى استبداد شاھى و شیخى در ایران، که نه تنھا در منطقه بلکه در دنیا براى خود نمونه منحصر بفردى شده است، با سرکوب ھاى بیرحمانه، ریشه و بنیاد شکل گیرى ھر نھاد اجتماعى و حقوقى مستقل را در تمامى ایران از ریشه خشکانده است۰ ھیچ نوع تغییر و تحول اجتماعى پایدار در ایران و منطقه بدون استقرار دموکراسى که بر پایه منشورجھانى حقوق بشر سازمان ملل و سایر کنوانسیونھاى آن نھادینه شده باشد محتمل به نظر نمى آید۰ تأمین "حاکمیت ملى" مردم بلوچ بر سرزمین تاریخى شان، با توجه به شرایط حاکم کنونى بر آن، ضرورتاً حتمى نیست که از مسیر شعار" استقلال" بگذرد۰ براى چنین حاکمیتى که اجباراً مستلزم تأمین پیش شرط ھا مادى، ذھنى و ابزارھاى ضرورى خویش است، چاره اى جز عبور از مسیر نھادینه شدن دموکراسى در ایران و نتیجتاً تربیت نسلھاى مدرن خود که منطبق با شرایط مشخص خود باشند ندارد۰ وجود ورشد نھادھاى سیاسى، اجتماعى و حقوقى مستقل که از ضرورتھاى بدیھى تحول در ھر جامعه اند، نه تنھا باعث تقویت "روحیه ھمبستگى ملى" ما بلوچ ھا در تقابل با"روحیه قبیله گراٸى" و زات و زھى بلکه باعث رشد روحیه مبارزه جمعى سازمان یافته، درستیز با مبارزه فردى و فردگراٸى نیز خواھد شد۰ لذا ھر فعالیتى که جامعه ایران را قدمى به نھادینه شدن دموکراسى نزدیکتر کند، در واقع به ھمان نسبت ملل تحت ستم در ایران را قدمى به حق تعیین سرنوشت و برقرارى حاکمیت ملى شان نزدیکتر خواھد نمود۰ کشمکش و چالشى که، براى اعمال ھژمونى و حاکمیت به قصد ھدایت ھر جمعى به سوى نظم و مناسبات مورد نظر جریان داشته و خواھد داشت ٬ چیزى جز سیاست نیست ۔ به بیان دیگرسیاست مبارزه برای بدست آوردن قدرت و نفوذ و کاربست آن در جامعه و بطور کلى ھنر ممکنات است۰ سیاستمداران موفق آنھایى بوده اند که براى تدارک دیدن ورسیدن به اھداف مقطعى و استراتژیکشان شان، با استفاده از امکانات موجود خود را سازماندھى و آماده عمل نموده اند۔ بدست آوردن حق حاکمیت ملى موضوع و معضل سیاسى مردم بلوچستان است۰ حقى که با زور سرنیزه و توپ و تانک از آنان سلب شده است۰ ھمه ما کما بیش از چگونگى اشغال بلوچستان در بخش غربى آن تحت دسیه ھاى استعمار انگلیس و دولت قاجار و پس از آن باز ھم با ھمکارى و رھبرى انگلیس و دولت رضا شاه پھلوى آگاھى داریم۰ آثار مخرب و ویرانگر نزدیک به یک قرن حاکمیت استبداد لجام گسیخته و سرکوب عریان و آشکار حاکمان تاجدار و عمامه بسر بر کل ایران و مخصوصاً بلوچستان، بر کسى از روشنفکران بلوچ پوشیده نیست و مردم بلوچ ھم با تمام تار و پود ھستى خود آنرا لمس کرده اند۰ بالاترین آمار بیکارى، اعتیاد، بیسوادى، پاٸین ترین سطح بھداشت و درمان و عقب نگھداشته شده ترین مناسبات اجتماعى در کل ایران نصیب ملت بلوچ گردانده شده است۰ با سرعت شدیدى سیاستھاى فارسیزه کردن کل بلوچستان با اجراى سیاستھاى ھمانند سازى اجبارى از طریق میراندن زبان و فرھنگ و ھنر بلوچى وھمچنین با بھم زدن بافت جمعیتى بلوچستان به نفع مھاجرین تحت الحمایه دولت در حال عملى شدن است۰ خلاصه کلام اینکه نگاه حاکمان ایران بر بلوچستان از ھمان آغاز اشغال، نگاھى نظامى- امنیتى و برخورد بابلوچ و بلوچستان برخورد استعمارگر با مستعمره بوده است۰ کندن صدھا کیلومترخندق عمیق و وسیع و ایجاد صد ھا کیلومتر دیوار ھاى بتونى بلند و پھن، در سرتاسر مرز مصنوعى انگلیس ساخته و غیر انسانى که قلب ملت بلوچ را به دو پاره تقسیم کرده است حکایت از داستانى بس غم انگیز در پیش رو دارد۰ نھرو میگوید "ملتى که تاریخ خود را نداند ناچار است آنرا تکرار کند"۰ ما با دانستن تاریخ مبارزاتى گذشته خود، حال را میسازیم و با برنامه ریزى آگاھانه، تلاش در زدن نقبى به آینده خواھیم نمود۰ تاریخ یکبار شانس و فرصت(فرصت تاریخى) را براى شکل گیرى پدیده ھاى تاریخى به سادگى براى بھره بردارى کنشگران فراھم میآورد که اگر از دست داده شدند، نسلھاى بعدى براى فراھم آوردن مجدد چنان فرصتى ، باید ھزاران برابرپذیراى تاوان و رنج و مشقت گردند۰ حاکمان پیشین بلوچستان در بخش شرقى و غربى شانس و فرصت داشتن دولتى مستقل و ملى را به دلیل نداشتن انسجام اجتماعى و نظامى متناسب با نیاز زمان خویش، شانس و فرصت تاریخى که تبدیل به دولت -ملتى مدرن گردند را در مقابل برترى نظامى و سیاسى محمد على جناح و رضا شاه پھلوى، این تحت الحمایگان امپراطورى انگلیس باختند۰ اما مردم بلوچ از ھمان آغاز اشغال به اشکال گوناگون در مقابل متجاوزان مقاومت نموده اند که بسته به شرایط و شدت خفقان، این مقاومت گاه در سطح و گاه در عمق خود را نمایانده است۰ حاکمیت ملت بلوچ بر سرزمین تاریخى خود و داشتن حق تعیین سرنوشت از جمله حقوق طبیعى آن میباشند که خوشبختانه در عصر و دوره حاضر مورد حمایت مجامع بین المللى و از جمله موارد مورد تأکید وتأیید مفاد و منشور حقوق بشر سازمان ملل متحد اند۰ اما جھت دستیابى به چنین حقى، بدون فراھم نمودن و داشتن ابزارھاى لازم ، تلاشھاى ما جدى گرفته نخواھند شد۰ آن دوران که با جنگھاى چریکى حکومت ھاى مرکزى از پاى درآورده میشدند، دیر زمانى است که سپرى شده و ما در دوران مدرنى زندگى میکنیم که ابزارھاى مدرن و روش ھاى مدرن مبارزاتى متناسب با زمان خود را میطلبد۰ مھمترین و تنھا نیرویى که تواناٸى باز گرفتن حق به یغما رفته را دارد نیروى مردمى ملت بلوچ است۰ اما براى بھم پیوستن نیروى تک تک مردم و تبدیل کردن آن به طوفانى قدرتمند و با امواجى بنیان کن، نیاز مبرم و بى چون و چرا نه تنھا به بھم پیوستن و یگانگى آنان در ھدف بلکه چگونگى سازمان یافتگى این نیرونیز ھست۰ و این یعنى سازماندھى و سازمان یابى به وسیله تشکلات و ارگانھاى سیاسى و اجتماعى مدرن۰ و درست این ھمان چیزى است که استبداد حاکم در ایران و یاران بین المللى اش، آن را قوى ترین دشمن خود دانسته و ھمواره با خشن ترین اشکال ممکن از نطفه بندى چنین ابزارھایى یعنى تولد نھادھا و تشکلات سیاسى و اجتماعى بربستر حقوق دموکراتیک ، با سرکوب وحشیانه جلوگیرى نموده است۰ نمونه ملموس چنین توحشى این که جمھورى اسلامى " مھرنھاد" ھا را براى جلوگیرى از تولد چنین "نھادھایى" است که درعنفوان جوانى شان از ادامه زندگى بازداشته و آنچنان شرایط خفقانى را حاکم گردانده است که بیشتر روشنفکران بلوچ را ھم اکنون به "کرنش گرانى عزلت نشین وعافیت طلب" تبدیل نموده است تا چه رسد به توده عادى مردم که از نظر شرایط مادى و ذھنى ھشت شان گرو نُه شان است۰ در چنین شرایطى که ملت بلوچ در بلوچستان غربى فاقد ابتداٸى ترین ابزارھاى مبارزاتى لازم است چاره چیست و چگونه میتوان به تأمین حق حاکمیت ملى جامه عمل پوشاند؟ دو راه یا خط و مشى سیاسى بیشتر وجود ندارد۰ راه اول ; درگام نخست تلاش در تأمین شرایطى دارد که درکل جامعه ایران حقوق دموکراتیک انسانھا بطور فردى و گروھى رعایت گردد تا از این طریق نھادھا و ارگانھاى سیاسى و اجتماعى ضرورى که ریشه در مردم داشته باشند به وجود آورده شوند۰ در چنین شرایطى زمینه براى گام دوم یعنى امر سازمان یابى روشنفکران متعھد ومتعاقباً سازماندھى توده ھاى مردم بلوچ فراھم خواھد گشت۰ و درست براى دستیابى به چنین شرایطى است که بخشى از روشنفکران فعال بلوچ تأکید بر "ھمزیستى مسالمت آمیز" ملل ساکن ایران دارند، تا با ھمبستگى و مبارزه اى پیگیر، نظام استبدادى حاکم را با نظامى دموکراتیک و بر پایه منشور حقوق بشر سازمان ملل و سایر کنوانسیونھاى آن جایگزین سازند۰ نظام و مناسباتى که در آن نه تنھا حقوق شھروندى تک تک مردمان ایران، بلکه حقوق جمعى ملل ساکن آن نیز رعایت گردد۰ این دسته از روشنفکران و فعالین سیاسى بلوچ، این راه و گذر از این مسیر را با اینکه مسیرى پر پیچ و خم و داراى پستى و بلندى فراوان است، مناسبترین و مطمٸن ترین خط مشى سیاسى براى تأمین حاکمیت ملى مردم بلوچستان میدانند۰ طرفداران این خط و مشى سیاسى، باتکیه بر نیروى مردم بلوچ و تأکید بر اصل " ھمزیستى مسالمت آمیز و حقوق برابرملتھا در ایران"، عمدتاً به نیرو و تواناٸى ھاى حاصل از ھمبستگى تمام ملل ساکن ایران و از جمله روشنفکران مترقى و مبارزان دموکرات ملت فارس براى مبارزه در راستاى نھادینه کردن دموکراسى در ایران، تکیه و امید دارند۰ راه دوم ، معتقد به شکست دادن نیروھاى اشغالگر و به عقب راندن قھر آمیز آنان از طریق مبارزه اى رویاروى و مسلحانه علیه نیروھاى نظامى و حاکمان ایران با تکیه بر نیروى مردمى ملت بلوچ و پشتیبانان بین المللى استقلال بلوچستان است۰بسیارى از دوستان فعال در صحنه سیاسى بلوچستان غربى و خاصاً آنھایى که در فضاى بازسیاسى و دموکراتیک کشورھاى اروپاٸى عمر بسر میکنند، به دلیل تبعیضات و تحقیرات غیر قابل تحمل و سرکوب عنان گسیخته مردم بلوچ توسط حکام، امید خود را از عملى شدن شرایطى که در ایران دموکراسى حاکم شود به کلى از دست داده و تنھا راه نجات و تأمین حاکمیت ملى مردم بلوچستان را اتخاذ چنین خط ومشى سیاسى اى مى بینند۰ طبیعى است که براى چنین امرى نیز و چه بسا که با دقت عمل و حساسیت بیشترى، نیاز به سازمان یابى پیشگامان و سازمان دھى مردم میباشد۰ به باور من این خط و مشى سیاسى انعکاسى از برخوردى احساسى و عاطفى به معضل ستم ملى در بلوچستان غربى است ۰ ھر چند که پیروان این مشى سیاسى برآشفته میشوند، اما اتخاذ چنین خط سیاسى اى خود را ھمطراز و ھمگام جلوه دادن با مبارزان بلوچستان دربخش شرقى است و فى الواقع خود را در ترازوى شرایط سیاسى - اجتماعى بلوچستان شرقى قرار دادن ووزن کردن است ۰ باورمندان این خط و مشى به نظر میآید که به سادگى چشمان خود را بر این واقعیت مى بندند که شرایط سیاسى، اجتماعى و اقتصادى در دو کشور پاکستان و ایران بدلیل داشتن دو تاریخ و گذشته کاملاً متفاوت از ھمدیگر، تفاوت فاحش دارند۰ و به ھمین دلیل سطح رشد ملى گرایى و بالتبع سطح مبارزات عملى و چگونگى سازمان دھى و سازمان یابى در دو بخش بلوچستان کاملاً متفاوت و ویژگى ھاى خاص خود را دارند۰ امروز در بلوچستان شرقى ، دانش آموزان بلوچ با انکار سرود ملى پاکستان، عملاً در مدارس خود آھنگ و یا سرود " ما چکّٸن بلؤچانى" را میخوانند و مردم بجاى پرچم پاکستان، پرچم مبارزاتى بلوچستان را بر بلندترین مکانھاى شھرھاى بلوچستان بر افراشته و آن را آذین بند آرامگاه شھداى آزادى بلوچستان میکنند۰ در بلوچستان شرقى به دلیل وجود دموکراسى نیم بندى که وجود داشته است مردم بلوچ و مبارزان آن توانسته اند نه تنھا براى حفظ ھویت ھاى ملى که زبان وادبیات و ھنربخش مھمى از آن را تشکیل میدھد، بلکه با سازماندھى خود حول تشکلاتى سیاسى،صنفى، ادبى، ھنرى و فرھنگى و ھمچنین وجود سردار و سردارزادگانى ملى گرا وخستگى ناپذیر شعله مبارزه و مقاومت ملى را روشن نگھدارند و به مرحله امید بخش کنونى برسانند۰ برخلاف آمادگى بسیار بالاى مردم بلوچ براى سازمان یابى در مبارزه اى پیگیر، متأسفانه ھنوز ھم از یکسو به دلیل عدم اتحاد و ھمبستگى لازم در میان مبارزان و نداشتن رھبریتى واحد و از سوى دیگر سیاستھاى اربابان جھانى و نیازشان به نظامیان حاکم در پاکستان ، تا تأمین حاکمیت ملى مردم بلوچستان در بخش شرقى به شکل "کشور مستقل بلوچستان" ضمن امید فراوان، ھنوز فاصله ھا داریم۰ و بقول یکى از رھبران بنام استقلال بلوچستان در بخش شرقى، ملت ما در شرایطى نیست که ھمزمان دو ھندوانه در یکدست بگیرد۰ طرح دستیابى به حاکمیت ملى مردم بلوچستان در چھار چوب سیستمى غیرمتمرکز و دموکراتیک که تقسیم و اشتراک قدرت سیاسى در آن بر مبناى ملتھاى ساکن ایران و به طور برابر باشد (فدرالیسم ملى) بیشترعملى و قابل درک نسبت به طرح ھاى دیگر میباشد۰ زیرا که در پناه چنین مناسباتى است که ملت بلوچ قادر خواھد شد نھادھاى سیاسى ، اجتماعى، فرھنگى، ھنرى و صنفى گوناگون خود را بنا نھاده رشد و تکامل دھد ۰ با تکامل نھادھا و ارگانھاى سیاسى لازم یعنى احزاب سیاسى مجرب ، پارلمان ملى بلوچستان، نیروھاى انتظامى بلوچستان و ۰۰۰ و ھمچنین کسب تواناٸى در میدان ھاى گوناگون ، نسلھاى آینده براى دستیابى ھر چه بیشتربه حق حاکمیت ملى خویش از طریق مبارزه اى مستمر و متمدنانه آماده تر و پیگیرتر خواھند بود۰ در چنین کشمکشى، دانستن اینکه چه کسى و چه میبرد شاید آسان باشد اما چگونه و چه وقت بردن را نه تنھا میزان دانش بلکه توانائى و امکانات موجود و عمل کنشگران تعیین خواھد کرد۔ درجه اعمال نفوذ و تأٽیر گذارى کنشگران بسته به قدرت و امکانات آنھا است۰ طرح شعارھاى بدون برنامه عملى، آرزوھا را جانشین واقعیات کردن و آرمان گراٸى محض است ۰ طرح شعارھایى که سرچشمه از منزّه طلبى و رنگھا را فقط سیاه و سفید دیدن وبر حداکثر خواھى مطلق یعنى یا "ھمه چیز" یا "ھیچ چیز" ریشه داشته باشند در عمل کمک سازنده و تأثیر گذار براى حرکت به پیش جنبش ملى نخواھند کرد بلکه عزم حاکمان را در "سرکوب"، و گریز محکومان (مردم) را از"سازمان یابى" جزم تر میکند۰ کنشگران سیاسى واقع بین باید راه و چاره قدرتمند شدن را بیابند و برنامه ھاى سیاسى و بلند پروازیھا را باید با قدرت موجود خودمتناسب سازند، در غیر اینصورت خود را به مضحکه دشمن و نا امید کننده دوست تبدیل کردن است۔ فعالین سیاسى بلوچى که در این مرحله از مبارزه رھایى بخش و دموکراسى خواھى، خط ومشى "حاکمیت ملى مردم بلوچستان" را با تأکید بر "ھمزیستى مسالمت آمیز ملل ساکن ایران با حقوق برابر" و یا آنانکه خط و مشى سیاسى "استقلال " را دنبال میکنند، میتوانند و حق دارند که ، پویندگان راه و باورھاى خویش باشند۰ اما اما با برخورد سازنده و احترام متقابل اجازه ندھند که به بازیچه دوستان نادان ویا ابزار دشمنان دانا علیه یکدیگر و ملت خویش تبدیل گردند۰ رحیم بلوچستانى دسامبر سال 2009 (لازم به ذکر است که در بیان مفاھیم و مقوله ھاى سیاسى موجود در این نوشته از نوشته ھا ومقالات استادانى بزرگوار ھمچون ھدایت سلطان زاده، ناصر ایران پور، دکتر گلمراد مرادى و ۰۰۰بھره برده ام)

۴ اردیبهشت ۱۳۹۰

استقبال کاخ سفید از آمادگی رئیس جمهور یمن برای کناره‌گیری از قدرت



جی کارنی، سخنگو و معاون مطبوعاتی کاخ سفید.













آمریکا از اعلام آمادگی علی عبدالله صالح، رئیس جمهور یمن، برای کناره‌گیری از قدرت در عرض ۳۰ روز، استقبال کرد و از همه طرف‌ها خواست تا روند انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در یمن را «به سرعت» به اجرا بگذارند.

تلویزیون دولتی یمن اعلام کرده‌است که، دولت یمن طرح پیشنهادی شورای همکاری خلیج فارس را برای کناره‌گیری علی عبدالله صالح از قدرت پذیرفته است؛ بر پایه این پیشنهاد آقای صالح، ظرف ۳۰ روز قدرت را به معاونش واگذار می‌کند و در مقابل از مصونیت سیاسی در قبال محاکم برخوردار خواهد شد.


جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، روز شنبه در بیانیه‌ای در این خصوص گفت: «ما از این که دولت یمن و اپوزیسیون این کشور، توافق پیشنهادی شورای همکاری خلیج فارس برای حل مسالمت‌آمیز و منظم بحران سیاسی یمن را پذیرفته‌اند استقبال می‌کنیم.»

وی افزود: «ایالات متحده از انتقال صلح‌آمیز قدرت در یمن به گونه‌ای که خواسته‌های مردم یمن را برآورده کند حمایت می‌کند.»

بیانیه کاخ سفید در ادامه از تمامی طرف‌ها خواست تا «برای اجرای مفاد این توافقنامه به سرعت اقدام کنند تا مردم یمن بتوانند در مدت زمان کوتاهی به امنیت، اتحاد، و رفاهی که چنین شجاعانه مطالبه کرده‌اند و کاملاً مستحق آن هستند دست یابند.»

پس از اعلام پذیرش طرح جدید از سوی حکومت یمن، یاسین نعمان رئیس ائتلاف مخالفان یمن در واکنش به این خبر گفت: «اپوزیسیون از این ابتکار عمل به جز تشکیل دولت وحدت ملی استقبال می‌کند.»

با این حال محمد قحطان، سخنگوی اپوزیسیون نیز به تلویزیون الجزیره گفت که گروه‌های مخالف معتقدند شرایط لازم برای پیوستن به دولت وحدت ملی مهیا نیست اما این مسئله مانع عمده‌ای برای اجرای پیشنهاد شورای همکاری خلیج فارس نیست.

سخنگوی مخالفان یمن تصریح کرد: «معاون رئیس جمهور قدرت را برای دوره‌ معینی به دست می‌گیرد و سپس ما می‌بینیم که چه در آینده روی خواهد داد.»

با وجود این، خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه گزارش داد که گروه‌هایی از معترضان در صنعا، پایتخت یمن و در شهر تعز، تحصن کرده‌اند و خواستار کناره‌گیری «بلادرنگ» علی عبدالله صالح از قدرت شده‌اند.

عبدالملک یوسف، از رهبران مخالفان در تحصنی که به این منظور در محوطه دانشگاه صنعا شکل گرفته به خبرگزاری فرانسه گفت: «هم‌اینک در مورد مردود دانستن طرح پیشنهادی شورای همکاری خلیج فارس، در میان مخالفان اجماع وجود دارد.»

پیشنهاد شش عضو شورای همکاری خلیج فارس برای حل بحران یمن، دربرگیرنده تشکیل دولت وحدت ملی، واگذاری قدرت از سوی علی عبدالله صالح به معاونش و پایان اعتراض‌های خونین این کشور است.

برپایه این پیشنهاد دو ماه پس از واگذاری قدرت به معاون علی عبدالله صالح، برای انتخاب رئیس‌ جمهوری جدید رای‌گیری می‌شود.

علی عبدالله صالح از سال ۱۹۷۸ قدرت را در یمن در دست داد و هفته‌هاست که معترضان در سراسر کشور خواهان کناره‌گیری وی هستند؛ اعتراض‌های یمن با سرکوب شدید نیروهای حکومتی مواجه شده و بیش از ۱۳۰ نفر در دو ماه اخیر جان خود را از دست داده‌اند.

دبیرکل اتحادیه عرب: بادهای تغییر به زودی به ایران می رسد



عمر موسی با اشاره به قیام های فعلی در جهان عرب گفته است که «شهروندان این کشورها خواهان مشارکت در تصمیم گیری ها هستند.»

عمر موسی، دبیرکل اتحادیه عرب، در گفت و گو با یک روزنامه فرانسوی گفته است که بادهای فعلی تغییرات به کشورهای عربی محدود نخواهد شد و به زودی به ایران خواهد رسید.

دبیر کل اتحادیه عرب در گفت و گو با روزنامه لوفیگارو، چاپ پاریس، اظهار عقیده کرد: «من بر این اعتقادم که بادهای سهمگین تغییر به جهان عرب محدود نخواهد شد و به زودی به سوی ایران وزیدن خواهد گرفت.»

عمر موسی در این گفت و گو به جزئیات بیشتری اشاره نکرد و توضیحی درباره چگونگی این تغییرات نداد.

در سال ۱۳۸۸ و پس از برگزاری انتخابات دهم ریاست جمهوری، ایران شاهد اعتراض های گسترده خیابانی به آنچه که مخالفان «تقلب وسیع» در این رای گیری خواندند، بود که این اعتراض ها با سرکوب شدید نیروهای امنیتی روبرو شد و در جریان آن دهها نفر کشته و هزاران نفر نیز بازداشت شدند.

برخی از تحلیلگران سیاسی معتقدند که اعتراض های مخالفان در قالب «جنبش سبز» ایران و حوادث تونس و مصر که به سرنگونی روسای جمهور آنها منجر شد الهام بخش قیام های مردمی در جهان عرب بوده است.

دبیرکل اتحادیه عرب در بخش دیگری از مصاحبه خود با اشاره به قیام های فعلی در جهان عرب گفته است که «شهروندان این کشورها خواهان مشارکت در تصمیم گیری ها هستند.»

وی اظهار داشت که اتحادیه عرب مدلی دقیقی برای ارائه به کشورهای عربی به منظور انجام تغییرات ندارد ولی ما بارها هشدار داده ایم که نیاز به تغییر وجود دارد.

آقای موسی تاکید کرد مسیری که جهان عرب به سوی آزادی برگزیده غیر قابل بازگشت است.

اعتراض های جهان از ژانویه سال جاری و پس از آن آغاز شد که معترضان تونسی برای بزرگداشت مرگ یک جوان این کشور به خیابان ها ریختند و در کمتر از یک ماه باعث فرار زین العابدین بن علی، رییس جمهوری، از کشور شدند.

به دنبال موفقیت این قیام، مردم مصر نیز برای روزهای متوالی تظاهرات گسترده و دامنه داری علیه حسنی مبارک، رییس جمهور، به راه انداختند که با همراهی ارتش مصر منجر به کناره گیری آقای مبارک از قدرت شد.

در حال حاضر، کشورهای لیبی، یمن، بحرین و سوریه دستخوش نا آرامی های وسیعی است و در تازه ترین رویداد، علی عبدالله صالح، رییس جمهور یمن، اعلام کرد که طرح شورای همکاری خلیج فارس را پذیرفته و ظرف یک ماه مقام خود را ترک می کند.

عمر موسی می گوید که «هر کشوری دارای ویژگی ها و خصوصیات مربوط به خود است. ولی محور این است که کشورهای عرب در حال تجربه نمونه های مشابه خود بوده و بر ضد اقتدارگرایی و فساد در حال مبارزه هستند.»

با این حال، دبیرکل اتحادیه عرب از حضور نیروهای نظامی عربستان سعودی در خاک بحرین برای سرکوب معترضان حمایت کرد و آن را قانونی دانست.

وی در پاسخ به این پرسش لوفیگارو که آیا تصمیم عربستان در اعزام نیرو به بحرین درست بوده است، گفت: «اعزام نیرو قانونی بوده و در راستای معاهده ای است که میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس امضاء شده است.»

اعزام این نیروها با اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران روبرو شده و تهران خواستار خروج هرچه سریعتر سربازان عربستانی از بحرین شده است.

این در حالی است که مقام های بحرینی با رد انتقادهای ایران گفته اند تا زمانی که تهدید تهران وجود داشته باشد این نیروها در بحرین باقی خواهند ماند.

عمر موسی می گوید که «وضعیت مثل بلور برای ما شفاف است: بحرین یک کشور عربی است و باید عربی هم باقی بماند. حفظ ثبات این کشور حیاتی است.»

ن راه قربانی شده اند حيف است که کوتاه بيايند.
دولت های آمریکا و بریتانیا و دبیرکل سازمان ملل متحد به حوادث دیروز سوریه واکنش نشان داده اند.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، با صدور بیانیه ای اقدام تازه حکومت سوریه در سرکوب معترضان را قویا محکوم کرد.
او همچنین حکومت بشار اسد را به تلاش برای دریافت کمک از ایران برای سرکوب مردم معترض متهم کرد.
آقای اوباما گفت: "پرزیدنت اسد به جای اینکه به مردم گوش فرا دهد، خارجی ها را مقصر می داند و از ایران برای سرکوب شهروندان سوریه کمک می خواهد و به همان شگردهای وحشیانه ای متوسل می شود که متحدان ایرانی اش استفاده کرده اند."
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز گفت که به شدت از شنیدن خبرهای مربوط به کشته شدن معترضان در سوریه نگران شده و از مقامات سوری خواست که خویشتنداری نشان دهند.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد هم خواستار انجام تحقیقات در مورد حوادث روز جمعه در سوریه شده است.


۱ اردیبهشت ۱۳۹۰

سخنی با دوستان حزب مردم بلوچستان!

سخنی با دوستان حزب مردم بلوچستان!
سخنی با دوستان حزب مردم بلوچستان!
باز انتشار برنامہ حزب مردم بلوچستان از سوی شما دوستان تک کوہ نیوز، این فرصت را بوجود آوردہ است تا دوستان حزبی، روشنفکران، مبارزین و ملت بلوچ بہ بازخوانی آن بپردازند۔ 
از آنجاییکہ برنامہ یک حزب سیاسی بہ سرنوشت، حق و حقوق و مطالبات آتی یک ملت مربوط میشود، لذا ضروری است تا از ھرگونہ ابھامی در آن برنامہ پرھیز شود۔


اما برنامہ حزب مردم بلوچستان نہ تنھا مبھم، بلکہ در تضاد کامل با خواست بر حق ’’حاکمیت ملی‘‘ مردم بلوچستان کہ در برنامہ خود طرح نمودہ است، می باشد۔
اینکہ حزب مردم در بند یک برنامہ خود بدرستی قید میکند:
’’۱. دستیابی به "حاکمیت ملی" مردم بلوچستان از طریق تشکیل حکومت ملی دربلوچستان .‘‘ کسی تردید ندارد و این حق طبیعی و بنیادی ملت بلوچ است کہ حاکم بر سرزمین خویش باشد۔ اما آنچہ کہ مورد انتقاد است، اینست کہ کل برنامہ حزب، خلاف این بند درست و کلیدی تنظیم شدہ است۔
دوستان حزب مردم بلوچستان! آنچہ کہ امروز جامعہ جھانی راجع بہ ’’حاکمیت ملی‘‘ متفق القول است اینست کہ یک ملت بہ لحاظ : ۱۔ سیاسی ۲۔ نظامی ۳۔ اقتصادی، کاملاً ’’مستقل‘‘ است۔ ۴۔ ھیچ قدرت خارجی حق تجاوز بہ سرزمین و دخالت در امور او را ندارد۔ ۵ ۔ در امور داخلی خود خودمختار و مستقل است۔
حال بیایید با ھم نظری بہ برنامہ شما در ارتباط با ’’حاکمیت ملی‘‘ بیندازیم۔ شما در برنامہ خود چنین نگاشتہ اید:
جمهوری فدرال ایران
قانون اساسی دولت فدرال ایران بر اساس عدم تمرکزگرایی وتقسیم قدرت سياسى بصورت حقوق برابربین حکومت ھاى ملی استواراست. قانون اساسی جمهوری فدرال ایران جھت تأمين و تضمين حقوق ملی ملیتهای ایران بر مبنای میثاقهای بین المللی ومعیارهای حقوق بشری تنظیم و نوشته خواهد شد. امور مربوط به سیاست خارجی٬ دفاع از مرزهای کشور٬ برنامه ريزى و سیاست های دراز مدت اقتصادی سراسری٬ سیستم پولی کشور و شبکه ارتباطات کشوری در حيطه وظايف دولت فدرال و ساير اختيارات در صلاحيت حکومت ھاى ملى می باشند۔ (تأکید از من است)
دوستان! شما در کجای دنیا بعنوان نمونہ یک ’’حکومت ملی‘‘ سراغ دارید کہ: ۱۔ امور مربوط بہ سیاست خارجی ۲۔ دفاع از مرزھای کشور ۳۔ برنامہ ریزی و سیاستھای دراز مدت اقتصادی سراسری ۴۔ سیستم پولی کشور ۵۔ شبکہ ارتباطات کشوری آن از اختیار ملتی سلب شدہ و این امور حیاتی و کلیدی بہ بیگانگان سپردہ شدہ باشد و باز ھم آن ملت دارای ’’حاکمیت ملی‘‘ باشد؟ اینکہ نظر شما اشتباہ است برای ھمہ اظھر من الشمس است۔ فھم این مسئلہ بہ استعداد و ذکاوت خاصی ھم نیاز ندارد۔ تعجب آور اینست کہ شما بر نظر اشتباہ خود سرسختانہ پا میفشارید و حاضر بہ اصلاح آن نیستید!!
عزیزان! این حاکمیت ملی کہ شما برای ملت بلوچ در نظر گرفتہ اید ، منحصر بفرد است و این نہ تنھا بلوشستان را از اشغالگری نمی رھاند بلکہ، عمر سلطہ گری شوونیزم فارس بر بلوچستان طولانی تر می کند۔
بہ عنوان یک بلوچ کہ قلبش برای آزادی بلوچستان ھمچون شما، شبانہ روز می طپد و خواھان بلوچستانی آباد و سربلند است و برای برقراری ’’حاکمیت ملی‘‘ بلوشستان روزشماری می کند، از شما دوستان حزبی مخلصانہ تقاضا می کنم کہ با در گرفتن اوضاع و تحولات منطقہ و شرایط داخلی ایران، در کنگرہ خود بہ بازنگری برنامہ خود بنشینید و آنرا بر اساس ’’حاکمیت ملی‘‘ بلوچستان تنظیم نمایید۔
بہ امید استقلال بلوچستان
سربلند باشید
آزات بلوچستانی